Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Candidații prezidențiali în campanie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Băsescu a fost la Timișoara, Geoană la Cluj, Antonescu la Satu Mare și Oradea

Prezidențiabilii și-au continuat sâmbătă și duminică campania electorală. Ei au mers prin județe, în toată țara fiind organizate mitinguri electorale.

PDL adună oamenii cu autobuzul la mitingul lui Băsescu

Șoferii autocarelor și microbuzelor în care au fost transportați, sâmbătă, la Timișoara, miile de susținători ai președintelui Traian Băsescu și care au staționat pe domeniul public, pe iarbă și trotuare, vor fi amendați de Primăria Timișoara pentru că nu au solicitat autorizație în acest sens. Amenda este cuprinsă între 1.500 și 2.000 de lei. Pe o mașină era trecut însemnul de “autobuz școlar”.
Șoferii autovehiculelor au fost îndrumați, în ceea ce privește traseul prin oraș, de către reprezentanți ai PDL, care îi așteptau la intrările în oraș. Ei aveau stații și purtau geci portocalii. Șoferii au primit câte două sandwich-uri de la organizatori și câte o sticlă de apă. Susținătorii au primit plase cu PDL, în care se găseau câte un măr, o chiflă, un pix și mai multe pliante. Oamenii aveau șepci și pelerine de ploaie de culoare portocalie.
În timp ce Băsescu își ținea discursul un primar PDL ștergea de zor pantalonii mânjiți cu noroi ai candidatului.

Geoană își tratează alegătorii cu mici și bere

Candidatul PSD la președinția, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă seara, la Constanța, că vrea să implementeze programul construcției de locuințe ieftine demarat la Constanța de primarul Radu Mazăre. Geoană a mai spus că, în contextul acestei crize economice, pe care a asemuit-o unui al treilea război mondial, îndepărtarea lui Băsescu este ”un gest de interes național”.
Discursul lui Geoană a fost precedat de un concert al trupei de fete Heaven, care i-au îndemnat pe constănțeni să voteze cu Geoană. În timpul concertului, grătarele au funcționat fără oprire, împărțind mici și bere tuturor celor aproape 3.000 de persoane prezente. Primarul Radu Mazăre a purtat cu această ocazie o șapcă roșie de revoluționar latino-american.

Antonescu cucerește electoratul din Transilvania

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, la Oradea, că are semnale că “recuperează” electoratul din Transilvania, care este o zonă importantă pentru liberali, în care-și pune “cele mai multe speranțe”.
“Insist pe această zonă de vest a țării,  pe Transilvania  în general, unde s-a desfășurat cea mai mare parte a campaniei mele,  pentru că este o zonă foarte importantă pentru noi, este un electorat important pe care noi încercăm și, după toate semnele, reușim să-l recuperăm. Cum am mai spus, cele mai multe dintre speranțele mele se îndreaptă către electoratul din Ardeal, către electoratul din partea de vest a țării, către marile orașe din această zonă a țării”, a afirmat Antonescu.

Candidatul UDMR așteaptă oferte pentru turul doi

Candidatul UDMR la Președinție, Kelemen Hunor, afirmă că maghiarii din secuime nu vor uita că de numele lui Traian Băsescu se leagă “interzicerea” vizitei președintelui Ungariei în Ținutul Secuiesc sau declarația potrivit căreia această zonă nu va avea niciodată autonomie.
“Domnul Traian Băsescu a făcut foarte multe vizite în țară, nu numai în comunitățile maghiare. A fost de câteva ori și în secuime, și a fost de fiecare dată bine primit ca un șef de stat și mi se pare un lucru normal, dar nu a promis nimic secuilor, maghiarilor din Harghita și Covasna.”
Candidatul UDMR și-a nuanțat declarațiile, spunând că dacă Traian Băsescu intră în turul al doilea are șansa și posibilitatea să meargă și să-i convingă pe maghiarii din secuime să-i dea votul. El a spus că aceeași șansă o au și Crin Antonescu sau Mircea Geoană. “Dacă intru eu în turul al doilea, voi merge și eu în Constanța, voi merge în Craiova, la Iași pentru a căuta sprijin”, a spus Kelemen, sâmbătă, la Aiud.

Oprescu nu crede în sondaje

Candidatul la președinție Sorin Oprescu se declară public opozant al președintelui PSD, Mircea Geoană, “din cauza caracterului și a felului său de a fi”, spunând că acesta se erijează pe nedrept ca lider al opoziției, iar susținătorii săi îl prezintă ca pe “îngerul de pe dric”. Oprescu a ținut să precizeze că el nu crede în sondajele de opinie. Aflat într-o vizită electorală la Oradea, Sorin Oprescu l-a acuzat pe Geoană că a întreținut toate conflictele declanșate de Băsescu pe parcursul ultimilor cinci ani.
“Alături de Băsescu și conflictele pe care le-a întreținut, acestea toate au fost sprijinite și de liderul celuilalt partid, adică de Mircea Geoană”, a spus Oprescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns