Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Modificarea articolului 26 din Legea de organizare a Guvernului limpezeşte în mare măsură situaţia existentă în ţară în aceste momente. Conform acestei modificări, Executivul poate să propună Parlamentului proiectul bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat. S-a reglementat astfel o chestiune dintre cele mai importante. Actualul guvern, fiind doar interimar, nu avea aceste posibilităţi. Aceasta a fost şi cauza permanentă a presiunilor exercitate asupra Parlamentului şi a politicienilor  pentru a acorda votul de învestitură cabinetelor Croitoru şi Negoiţă. Dar modificarea acestui articol mai limpezeşte ceva. Devine foarte clar că guvernul recent anunţat de Liviu Negoiţă nu mai are nicio şansă, dacă a avut vreodată una. De marți, de când Camera Deputaţilor şi-a dat votul pentru modificarea Legii de organizare a Guvernului, s-a confirmat că toate ironiile la adresa noului cabinet ascundeau o mare realitate. Faptul că opoziţia refuza orice colaborare cu noul guvern, că în Parlament comisiile nu s-au grăbit să cheme viitorii miniştri, dovedea că situaţia era cu totul alta decât o apreciau unii optimişti. S-a spus că acest guvern condus de Negoiță ar avea totuşi unele şanse, dat fiind teama unor parlamentari că România s-ar putea să intre în alegeri anticipate.
Că aceştia nu îşi doresc anticipatele s-a văzut din declaraţia neaşteptat de sinceră a senatorului liberal Ioan Ghişe. Acesta a mărturisit că a făcut un împrumut consistent înainte de alegerile legislative pentru a-şi desfăşura campania electorală. Probabil că un număr mare de candidaţi au procedat la fel, unii girând cu propriile bunuri, alţii având şansa vreunui sponsor bănos, faţă de care şi-au creat unele obligaţii. Şi pentru senatorul Ioan Ghişe, dar şi pentru alţii, alegerile anticipate sunt sinonime cu nenorocirea. Dacă alegerile prezidenţiale vor fi câştigate de Traian Băsescu, actualii parlamentari nu vor mai avea nicio ezitare să voteze guvernul propus de acesta. Recent, în timpul campaniei electorale, candidatul Traian Băsescu a explicat că în aceste momente nu se gândeşte la anticipate, nu socoteşte că este un moment prielnic, dar şi-a exprimat încrederea în acest instrument democratic şi, deci, credem noi, îl va aplica fără nicio ezitare la prima ocazie.
Refuzând orice concesie acordată unui nou guvern, fiind rezolvate şi cele mai stringente chestiuni de stat prin modificarea respectivului articol de lege, politicienii se vor concentra doar asupra alegerilor prezidenţiale. Va continua demonizarea reciprocă prin toate mijloacele: demonizarea lui Traian Băsescu, demonizarea Parlamentului şi a politicienilor. Chiar şi demonizarea recentă a lui Ion Iliescu, prin acuzaţia adusă că a contribuit la uciderea a peste o mie de români, ţine de acelaşi procedeu.
Orice adversar este un purtător al spiritului răului, indiferent cine ar fi acesta. Nimeni nu este înger, sfânt cu atât mai puţin, toţi concurenţii pentru postul de la Cotroceni sunt în mod cert o întruchipare a răului.
Din demonizarea politicului şi a Parlamentului, Traian Băsescu speră să culeagă cele mai multe voturi. Folosind aceeaşi metodă, dar demonizându-l pe el, pe Traian Băsescu, adversarii săi speră să-l învingă şi să ajungă la Cotroceni.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns