Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un copil de trei luni cu malformatie de cord se lupta sa supravietuiasca

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Baietelul este internat la Spitalul Judetean, dar mama s-a interesat ultima data de soarta lui in urma cu o luna

[slideshow id=1508]

Un caz nemaiintalnit ii pune in dificultate pe medicii de specialitate de la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare. Un copil de doar trei luni, nascut cu malformatii complexe la inima, este internat la Neonatologie. Sansele de supravietuire sunt slabe. Cu toate acestea, micutul lupta pentru viata sa.

Are doar 88 de zile si inca din prima zi de nastere medicii au fost rezervati in ceea ce priveste sansele lui la viata. Este vorba de un baiat care mai mult este spitalizat decat sa stea alaturi de familie.  Asta din cauza malformatiilor complexe pe care le are la inima. “Este un caz deosebit. Nu ne-am mai intalnit niciodata cu asa ceva. O malformatie complexa de cord la un baietel care provine dintr-o familie ce s-a mai confruntat cu o astfel de situatie. In urma cu un an mamica acestuia a dat nastere tot unui baiat care suferea de aceasi malformatie. Din nefericire, dupa trei luni a decedat. Si acest copil a fost trimis la Cluj pentru investigatii suplimentare. Dar raspunsul a fost dureros. Nu exista sanse de supravietuire. Este o malformatie care din pacate nu se poate opera”, spune dr. Laura Veronescu, medic sef al sectiei Neonatologie a spitalului.

Lasat in grija cadrelor medicale

Micutul este alintat doar de medici si asistentele medicale de pe sectie care s-au atasat foarte tare de el, transformandu-se in parinti “adoptivi”. Asta pentru ca tatal nu il viziteaza, iar mama s-a interesat ultima data de soarta lui in urma cu o luna. Baietelul nu poate fi externat, avand in vedere ca la cel mai mic efort isi schimba culoarea, se albastreste, avand nevoie de oxigen. “Daca il lasam acasa, in orice secunda poate intra in stop cardio-respirator. La ultima convorbire telefonica pe care am avut-o cu mama micutului ni s-a spus ca aceasta se va interesa sa vada daca poate sa il duca in Italia pentru a fi investigat. Dar avand in vedere starea financiara a familiei precum si sanatatea precara a micutului, nu cred ca acest lucru se va intampla prea curand”, spune dr. Veronescu. Nu se stie cate zile va mai avea de trait baietelul. Insa medicii si asistentele sustin ca vor face tot ce le sta in putinta pentru ca micutul sa nu simta lipsa dragostei parintesti.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns