Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Geoană propune o dezbatere miercuri la ASE în București

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Mircea Geoană, a declarat că sâmbătă va merge la acțiunile de campanie programate și a lansat invitația ca o dezbatere între candidați să aibă loc, miercuri, la Academia de Studii Economice din București.
Mircea Geoană a precizat că reia propunerea ca o primă dezbatere pe teme economice și privind locurile de muncă să aibă loc la București, la ASE. Geoană a menționat că staff-ul său de campanie este la dispoziția staff-ului lui Traian Băsescu pentru a stabili detaliile, formatul și moderatorii întâlnirii și a spus că invită toate televiziunile să transmită această dezbatere.
“Dacă ar fi să fiu ironic, aș spune că invitația domnului Traian Băsescu de a avea dezbatere sâmbătă la Cluj, unde are un miting electoral, ar putea să fie înlocuită de o invitație pe care i-aș putea-o face să vină la Măcin, unde am un miting electoral cu publicul PSD. Dar cred că o astfel de dezbatere este mult prea serioasă și mult prea importantă”, a adăugat Geoană. “De aceea, ceea ce am propus inițial rămâne valabil, o primă dezbatere pe teme economice la București, o a doua dezbatere pe teme de politică externă și securitate națională la Cluj, la Babeș-Bolyai, domnul rector Marga deja și-a exprimat deschiderea pentru a găzdui o astfel de dezbatere, și o a treia pe teme sociale, de educație, la Al. I. Cuza de la Iași, astfel putând acoperi și cele trei mari centre istorice și cele trei mari regiuni ale României”, a continuat el.
Geoană a mai spus că el consideră că în acest moment orice joc politicianist în jurul acestui subiect trebuie să înceteze și că o dezbatere între cei doi protagoniști principali ai acestei campanii trebuie să aibă loc.
“Domnul Băsescu va trebui să răspundă, în această dezbatere și în această campanie, cu privire la mandatul de cinci ani pe care l-a avut și mai ales despre proiectul pe care-l are, dacă-l are, pentru următorii cinci ani”, a menționat el. Liderul PSD a precizat că sâmbătă va onora invitația colegilor săi din Brăila și din Tulcea, unde sunt programate acțiuni de campanie. “Respect programul de campanie al fiecărui contracandidat și din acest motiv avansăm ziua de miercuri, săptămâna viitoare, pentru o dezbatere la ASE”, a mai spus el.
O întâlnire dintre doi candidați “ușor disperați”. Astfel a catalogat Geoană confruntarea Băsescu – Antonescu. Geoană susține că dezbaterea a arătat că unul dintre contracandidații săi este disperat că nu va intra în turul doi, iar celălalt că va pierde în turul doi. Liderul PSD a reînnoit oferta inițială referitoare la dezbateri în trei centre universitare din țară.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns