Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Liderii locali ai partidelor de opozitie fac front comun impotriva lui Basescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Protocolul dintre PSD, PNL si UDMR functioneaza din 2008 si va fi viabil cel putin pana in 2012

[slideshow id=1652]

Eugenia Godja, Cristian Anghel, Istvan Ludescher, Mircea Dolha, Cristian Niculescu Tagarlas, Calin Matei, Teodor Ardelean, Mircea Ursache (presedintele Fondului Proprietatea, responsabil al PSD pentru Maramures), Gavril Ardusatan si Gabriel Zetea sunt liderii politici din cele trei formatiuni politice, semnatare ale “Acordului pentru iesirea Romaniei din criza”, care au participat la o intalnire cu mass-media locala. Toti au fost de acord ca, dupa cinci ani de mandat, Traian Basescu lasa o tara in haos. O Romanie fara un Guvern legitim, macinata de conflicte artificiale intre puterile statului, intre stat si societate, precum si intre diferite categorii sociale, o tara in prag de colaps economic, un stat a carui administratie a fost ocupata de oameni politici incompetenti, instalati abuziv in fruntea institutiilor publice.

Intalnirea a avut loc la sediul judetean al PNL. Moderator a fost Teodor Ardelean. Primul vorbitor Cristian Anghel, in calitate de gazda si sef al PNL. “In cei cinci de presedintie, Basescu a reusit o premiera politica nefasta. A fost singurul presedinte al Romaniei suspendat din functie, in timpul mandatului sau Guvernul Boc a cazut in urma unei motiuni de cenzura. Romania se afla in prag de faliment economic, bugetarii sunt trimisi fortat in concediu fara plata si automat vor avea mai putini bani de sarbatori, numarul somerilor legal inregistrati se apropie de un milion. La toate astea ni se raspunde cu discursuri demagogice, populiste. Cele trei partide semnatare ale acordului s-au angajat sa pastreze cota unica de impozitare la 16%, sa elimine imediat impozitul forfetar care a dus la falimentul a mii de firme, sa reduca CAS. Principiile care stau la baza viitoarei guvernari comune sunt litera de lege pentru semnatarii acordului. Sustinerea lui Klaus Johannis la functia de premier este o certidudine ca am ales cea mai buna solutie pentru Romania. Liberalii maramureseni trebuie sa inteleaga ca asa nu se mai poate. Trebuia luata o decizie pentru salvarea Romaniei. Si aceasta este sustinerea lui Mircea Geoana la presedintia Romaniei”, a spus Anghel.

Eugenia Godja, presedinte PSD Maramures: “Noi, PNL si UDMR am semnat un Protocol de colaborare in luna iunie 2008, care a functionat perfect pana in prezent. Un argument in plus ca sa credem ca vom continua aceasta colaborare, cel putin pana in 2012. Inseamna ca am fost inspirati, am gandit bine in perspectiva. Oricat a incercat Mircea Man, presedintele tuturor maramuresenilor, sa ne dezbine, n-a reusit. Noul acord semnat la nivel central va avea succes, pentru ca avem  de-a face cu parteneri seriosi si responsabili. Solutia Klaus, un independent numit premier, este cea mai viabila dintre toate. Fac un apel catre celelalte formatiuni politice, catre oamenii care gandesc ca si noi, care nu trebuie sa accepte avantaje imediate (chiar in ziua votului) sa ni se alature. Vrem sa formam un Guvern din oamenii competenti, indiferent daca au sau nu culoare politica. Este singura sansa pe care o are Romania in acest moment”.

Obiectivul principal este rasturnarea regimului Basescu

Istvan Ludescher, presedinte UDMR Baia Mare< “Am colaborat foarte bine atat cu PNL, cat si cu PSD. Cei doi parteneri oficiali de astazi au gasit mereu un sprijin in UDMR. Obiectivul nostru principal este rasturnarea regimului Basescu. Vom oferi tot sprijinul nostru pentru alegerea lui Geoana ca presedinte al Romaniei. Nu suntem duplicitari, nu jucam pe mai multe fronturi. O spun ca sa priceapa toti< noi, etnicii maghiari, ne asumam responsabilitatea actului incheiat si pe care l-am semnat. Vom mobiliza alegatorii de etnie maghiara sa mearga la vot si sa-l voteze pe Mircea Geoana, care, iata, este si candidatul nostru acum. Motivatia participarii pentru etnicii maghiari va fi mult mai puternica  in turul doi”. Calin Matei, vicepresedinte al Consiliului Judetean: “La PDL disperarea e maxima. Ardelenii ar trebui sa se trezeasca la realitate. Prin tot ce a facut si face, Johannis a demonstrat ca este un foarte bun ardelean, si roman totodata. Declaratia retardata a lui Mircea Man cum ca Johannis nu ar fi roman nu merita comentata. Este    de-a dreptul jegoasa. Fac un apel la Biserica< sa nu se amestece in politica. Interesul comun al credinciosilor este sa scapam tara de «ciuma portocalie». Stimati preoti, lasati-va enoriasii sa decida singuri ce e bine sau rau pentru ei”.

Cristian Niculescu Tagarlas, presedinte PNL Baia Mare: “Ii rog pe alegatorii liberali  sa dea dovada de echilibru si cumpatare. Nu trebuie sa va lasati influentati de vorbele si minciunile victimizatului Basescu. Dusmanul de moarte al liberalilor a fost si ramane Basescu. De fapt el este dusmanul intregii tari prin sistemul politic ticalosit pe care il propune. Trebuie sa votam pentru democratie, ori singurul garant al acesteia, in acest moment, este Mircea Geoana. In Baia Mare, de PSD ne desparte un bulevard, de PDL si Traian Basescu ne desparte o tara”.

Mircea Dolha, presedinte PSD Baia Mare< “De Sfantu’ Nicolae/Basescu ia bataie. In seara de 22 noiembrie, fripturistii de la PDL s-au imbatat cu apa rece. De fapt, referendumul le-a ridicat cota. Fara el era vai de capul lor. Si acum umbla cu tot felul de diversiuni. Mircea Man promite primarilor PSD si PNL luna de pe cer, numai sa influenteze electoratul in favoarea lui Basescu. Le-a transmis preotilor ortodocsi sa spuna enoriasilor ca nu trebuie sa voteze pentru ca un reformat (Klaus Johannis) sa ajunga premier. Batalia finala de pe 6 decembrie nu va fi deloc usoara. Sunt convins insa ca poporul roman, la care face tot mai des referire in ultima vreme Traian Basescu, va fi cel care il va trimite la plimbare, pentru ca s-a convins ca a fost o adevarata calamitate pentru societatea romaneasca”.

Tedi Ardelean: “Marele istoric Gheorghe Bratianu, mort in inchisoarea din Sighet, a spus ca singurul prieten adevarat al poporului roman de-a lungul timpului a fost Marea Neagra. Acum, numai poporul PDL il mai vrea la carma Romaniei pe Traian Basescu. N-ar fi rau daca, in aceasta situatie, incercatul carmaci ar apela la Marea Neagra, in apele careia ar putea naviga, si sa lasa poporul roman in pace”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns