Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Volei masculin. Divizia A1 – Explorari a transferat doi jucatori si a renuntat la altii doi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conducerea administrativa a gruparii Stiinta Explorari i-a transferat pe centrul Ion Ionut, de la Steaua Bucuresti, jucator care a mai evoluat pentru echipa baimareana, si pe secundul international din Republica Moldova, Igor Didorciuk, care a mai evoluat la VCM Piatra Neamt si la Tomis Constanta. In urma transferului celor doi jucatori, care au semnat acorduri pe o perioada de doi ani, staff-ul tehnic a fost nevoit sa renunte la doi jucatori din lotul pe care il au la dispozitie. S-a renuntat la secunzii Alex Mitranescu si Dan Remes.

Referitor la aceste transferuri, Traian Rad Taut ne-a declarat: “Astazi (nr. ieri) am reusit sa ii transferam pe cei doi jucatori, Ion Ionut si Igor Didorciuk. Pe Ion Ionut, cand a plecat de la noi la Steaua,       l-am cedat gratis, insa, acum, cei de la clubul militar au avut pretentia la o anumita suma de bani, dar pana la urma i-au dat dezlegarea si el va fi bun de joc in cel mai scurt timp. Despre Igor Didorciuk pot sa va spun ca realizarea transferului va necesita un pic mai mult, dar cert este ca am vorbit cu secretarul Federatiei de Volei din Republica Moldova, care mi-a promis ca in cel mai scurt timp imi va trimite «cartea verde» pentru inregistrarea transferului la Federatia Europeana de Volei. Referitor la cei doi jucatori la care s-a renuntat, Alex Mitranescu si Dan Remes, daca ei isi gasesc echipe, noi le vom da transferul fara niciun fel de pretentie”.

Voleibalistii sunt sclavii cluburilor

Paradoxal, in voleiul romanesc nu exista niciun contract intre jucator si echipa de club, care sa fie inregistrat la Federatia Romana de Volei (FRV). In volei, se incheie asa zisele acorduri pe o perioada minima de doi ani cu jucatorii romani si de minimum un an cu cei straini. Chiar daca cluburile la care sunt legitimati nu se achita de obligatiile financiare fata de jucatori, ei nu pot fi transferati fara acordul clubului, deoarece, in aceste litigii, FRV nu ii declara liberi de contract. Iata ca in acest an, doua dintre asa zisele cluburi puternice din voleiul romanesc, Tomis Constanta si Remat Zalau, au redus unilateral salariile jucatorilor cu 50%, respectiv 30%. Nu am informatii ce se intampla la alte echipe, dar am primit confirmarea din partea conducerii echipei baimarene ca la ei intelegerile din punct de vedere al remunerarii jucatorilor raman asa cum au fost incheiate la semnarea acordului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns