Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Instanța repune în funcție oamenii lui Tăriceanu demiși de Boc din Guvern

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Instanța a dispus reîncadrarea a 46 dintre foștii angajați ai Corpului de Control al Primului-Ministru demiși anul trecut pentru că nu au obținut votul de încredere al premierului Emil Boc, dar și plata salariilor aferente perioadei care s-a scurs de la data concedierii până la decizia instanței.
Surse din instituție au declarat că, dintre cele 46 de persoane pentru care instanța de fond a dispus reîncadrarea în funcție, patru sunt directori, oameni ai fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. Salariul mediu lunar în instituție, care ar trebui achitat în cazul unei decizii definitive a instanței, este de 4.000 de lei. Acesta va fi înmulțit cu numărul de luni care s-au scurs de la demitere până la decizia instanței de repunere în funcție. 15 dintre foștii angajați ai Corpului de Control au fost reprezentați în instanță de firma de avocatură a deputatului liberal Alina Gorghiu.
Instanța a respins însă cererile privind plata daunelor morale și a salariului compensatoriu ca fiind neîntemeiate. Recursurile se judecă, în cazul unor foști angajați ai instituției, la Curtea de Apel București, unde se așteaptă o decizie definitivă în aceste zile. În alte cazuri există deja o decizie definitivă de respingere a recursului Secretariatului General al Guvernului, care reprezintă instituțiile guvernamentale în instanță.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns