Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Năstase se pregătește să preia președinția PSD

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat că nu-și propune să devină șef al statului sau premier, fiind în schimb dispus să ajute la “refondarea” PSD și la construirea unei noi echipe, “inclusiv” pe funcția de președinte al partidului, pe care să și-o asume pentru următorii doi ani. “Eu cred că partidul are nevoie de o perioadă de doi ani de stabilizare, de consolidare, de organizare mai bună, de redefinire a direcțiilor politice, dar și a unui fundament ideologic. O refondare care este absolut necesară, înainte de a porni după aceea din nou din block-starturi pentru chestiunile practice: viitorul președinte al României, alegerile pentru Guvern. Eu în mod categoric – și asta o spun pentru cei care poate aveau unele nedumeriri – nu-mi doresc să fiu din nou prim-ministru sau să candidez pentru președinția României peste cinci ani. În schimb, cred că așa cum gândisem și în 2005 – când am sugerat ca domnul Iliescu să asigure conducerea partidului pentru doi ani, pentru a stabiliza lucrurile – cred că și acum este nevoie de foartă multă înțelepciune, de o anumită viziune”, a declarat duminică seară Năstase, într-o emisiune televizată, sugerând că ar fi dispus să-și asume președinția PSD pentru o perioadă de tranziție.
Năstase a evitat să spună dacă e de părere că Mircea Geoană trebuie înlocuit, arătând că delegații congresului vor decide. “A pune lucrurile în această lumină nu ar face decât să creeze tentația unor campanii electorale ale unora și altora în această perioadă”, a explicat liderul PSD.
La întrebarea explicită dacă își dorește să construiască o echipă sau să devină șef al partidului, Năstase a dat de înțeles că și le dorește pe ambele. “Ca să pot să realizez primul obiectiv, probabil că e nevoie să-l realizez pe cel de-al doilea. Altfel spus, cred că am dovedit că sunt în stare să formez o echipă politică și dacă vă uitați la cei care sunt lideri în PSD, cei mai mulți au fost aduși de mine, formați alături de mine, în Guvern, la partid… Ceea ce cred eu că trebuie în perioada care vine este să formăm o nouă echipă într-o nouă generație, a celor de 40 de ani (…), iar pentru a realiza aceste lucruri e nevoie să am o anumită funcție în partid. Sigur că nu am răspuns foarte clar la întrebări (dacă va candida) pentru că vreau să mă ocup în perioada următoare să formez o echipă, să lansez un proiect politic, de abia după aceea să dăm un răspuns”, a mai afirmat Năstase.
El i-a reproșat indirect lui Geoană mesajul duplicitar referitor la Ion Iliescu. “Ne trebuie o echipă în care să avem toate generațiile. Nu mi-au plăcut niciodată cei care au avut impresia că istoria începe cu ei. Și aici este de fapt principala noastră problemă, pentru că noi trebuie să ne asumăm ca partid și bunele și relele. Și nu putem pe de o parte să-i invităm pe unii să fie președinți de onoare ai partidului și, pe de altă parte, să considerăm că ei reprezintă trecutul”, a adăugat deputatul PSD.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns