Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Brusc PNL s-a hotărât să organizeze două congrese

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat luni că va propune Delegației Permanente convocarea unui congres extraordinar în martie, deoarece, după încheierea unui ciclu politic și începerea altuia nou, este necesară clarificarea liniei politice a formațiunii.
“Principala temă la reuniunea BPC de astăzi a fost propunerea pe care am făcut-o și pe care am anunțat că o voi face și Delegației Permanente la sfârșitul săptămânii, la Brașov, de organizare a unui congres extraordinar în cel mai scurt termen cu putință, undeva în primele zile ale lunii martie. Am făcut această propunere și consider că este un lucru pe care trebuie să-l facem. Sper că DP va accepta propunerea mea, Delegația e forul statutar care poate convoca un congres extraordinar”, a anunțat Antonescu, estimând că Delegația îi va vota propunerea.
Liderul liberal a afirmat că, în cadrul BPC, au existat și voturi împotriva unui congres brusc – “patru voturi împotrivă, vreo două abțineri”. Antonescu a susținut că, în privința statutului, vizează două lucruri, unul – “de a face un statut compatibil cu deschiderea partidului către societatea civilă, cu activarea pe cât posibil a membrilor și simpatizanților”, iar al doilea – “găsirea unui mecanism și la nivelul conducerii centrale care să răspundă imperativelor momentului și perioadei următoare”.
Întrebat despre varianta propusă de vicepreședintele Relu Fenechiu, de a se vota președinte “la pachet” cu o echipă de conducere, Antonescu a răspuns că, în principiu, de-a lungul timpului, nu a agreat voturile la pachet. “S-ar putea intra într-o asemenea discuție doar dacă am opta – și nu este exclus – pentru o confruntare de moțiuni, având în vedere răscrucea la care se află PNL. O confruntare pe opțiuni politice majore, tactic, programatic, poate să ducă și la constituirea unor echipe care susțin o moțiune sau alta. Dar deocamdată nu am intrat în asemenea discuții”, a susținut liderul PNL.
“Există în statutul în vigoare obligativitatea organizării unui congres ordinar cel târziu până la sfârșitul acestui an, dar nu mai devreme de 30 iulie. Din necesitatea ca aceste clarificări ale PNL să aibă loc cât mai devreme, dorim să facem acest congres mai devreme și atunci e nevoie de un congres extraordinar. În funcție de modul în care vom stabili și discuta aceste lucruri, s-ar putea să avem de-a face și cu o succesiune de două congrese – într-o zi un congres extraordinar, care modifică statutul, a doua zi un congres ordinar, care pe baza statutului nou, intrat în vigoare, să procedeze la celelalte alegeri proprii unui congres”, a explicat Antonescu, afirmând că, oricum, nu are “temeri” în privința unor eventuali contracandidați.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns