Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Maraton de trei ore de audiente la Prefectura Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Majoritatea problemelor de care se plang satenii sunt cele de fond funciar

[slideshow id=2330]

Marti, la Prefectura, zeci de maramureseni au fost in audienta pentru a se plange de anumite probleme cu care se confrunta. Dupa o actiune maraton de peste trei ore, juristii Institutiei Prefectului, confruntati cu cel mai mare numar de maramureseni audiati intr-o singura zi din acest an, au reusit sa le rezolve o parte din probleme, iar in cazul altora s-au dat solutii pertinente care sa ii ajute mai departe in demersurile lor.

Sigur ca multe probleme nu erau de competenta acestei institutii, insa si in astfel de cazuri s-au facut trimiteri catre cei in masura sa le solutionze. Cele mai multe cazuri au fost legate de legile proprietatii, oamenii veniti din toate zonele judetului fiind nemultumiti, fie de pozitia Comisiei Locale de Fond Funciar, fie de cea a Comisiei Judetene, dar mai ales de comportamentul primarilor. Acestia din urma sunt acuzati ca nu le pun sentintele judecatoresti in aplicare sau nu-i informeaza despre solutionarea dosarelor pe care maramuresenii le-au depus la Legile proprietatii.

Cetateni in contradictie cu primarul din Salsig

Maramuresenii audiati ieri la Prefectura, in mare parte au avut dreptate in problemele expuse insa au fost si unii, cei drept mai putini, care informeaza juristii numai cu detalii care ii avantajeaza. Un caz interesant a fost si cel al grupului de cetateni din Salsig, reprezentati de Gheorghe Luca. Oamenii, au mai trecut recent pragul institutiei spunand ca administratia locala nu i-a instiintat cu solutionarea dosarelor depuse la Legea 247 din 2005. Atunci, Prefectura a trimis o nota de audienta Primariei Salsig, in urma caruia oamenii spun ca abia acum au primit solutia in dosarele cu pricina. Juristii i-au indrumat pe cetateni sa dea in instanta Comisa Locala de Fond Funciar daca pot dovedi (cu plicul si parafa primariei) prin care au fost instiintati abia acum ca solutia dosarelor este in defavoarea lor. Situatia pare a fi alta, cel putin asa a incercat sa le explice juristilor Prefecturii primarul Florian Luca. Primaria le-a expediat instiintarile recomandat atunci, dupa ce li s-au invalidat suprafetele agricole solicitate din pasunea comunala. Acum li s-au dat copiile dupa instiintarile trimise. Juristii Prefecturii spun ca primarul pare sa aiba dreptate, insa oamenii au dreptul sa conteste in instanta sentinta Comisiei Judetene.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns