Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Din 15 martie, liber la impuscat de ursi in Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cota de recolta aprobata pentru fondurile din judet este de doar doua exemplare

Vanatorii din judet pot porni in cateva zile la vanatoare de ursi. Doar doi sunt cei norocosi care au achitat primii taxa pentru a li se elibera autorizatia de vanatoare. Concurenta a fost mare. Au dorit sa organizeze vanatoare la aceasta specie si vanatorii straini. Insa, desi Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Maramures ar fi castigat sume importante, au preferat sa elibereze autorizatiile vanatorilor din judetul nostru.

“Au fost foarte multi vanatori care s-au interesat cand pot porni la vanatoare de ursi. Avand in vedere ca avem aprobate doar doua exemplare am decis ca acestea sa fie date vanatorilor maramureseni. Eu au avut de achitat fiecare echivalentul in lei a  2.000 de euro. Au fost vanatori din Germania care au dorit si ei sa vaneze ursi. Acestia ar fi avut de achitat 5.000 de euro. Numai ca, din pacate, ne-au spus ca nu au timpul necesar de a sta mai multe zile in tara. Se stie insa ca ursul nu iese la comanda vanatorului ci trebuie cautat. Asa ca vanatoarea nu poate sa se desfasoare doar intr-o singura zi”, a precizat Radu George, directorul AJVPS Maramures. Sezonul de vanatoare la urs se deschide in 15 martie si va dura pana in 14 mai.

Fazanii mai pot fi impuscati pana in 28 februarie

Vanatorii vor iesi in teren pentru evaluarea vanatului. Asta pentru ca din 15 mai incepe noul sezon de vanatoare 2010-2011. In ceea ce priveste sezonul actual, conducerea AJVPS Maramures sustine ca stam foarte bine. “La mistret sezonul s-a inchis in 15 februarie. S-a reusit realizarea a 95% din cifra de recolta de 180 de exemplare. S-au impuscat si 48 de purcelusi in vederea depistarii trichinelozei. Rezultatele au fost negative. La finele lunii trecute s-a inchis si vanatoarea la iepuri. S-a reusit impuscarea tuturor celor 560 de exemplare aprobate pentru acest sezon”, a adaugat Radu George.

Vanatorii maramureseni sunt pe ultima suta de metri si la recoltarea fazanilor. Mai pot face acest lucru pana in 28 februarie. Din cele 715 exemplare au fost impuscate pana in prezent 540.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns