Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii de la “Avram Iancu” au marcat 200 de ani de la nasterea scriitorului Grigore Alexandrescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ei au fost pregatiti de studentii practicanti de la Universitatea de Nord

[slideshow id=2464]

Marti, Sectia pentru copii a Bibliotecii Judetene “Petre Dulfu” a gazduit activitatea cu titlul “Grigore Alexandrescu, la ceas aniversar”. Aceasta a fost realizata de elevii claselor a VI-a de la Scoala cu clasele I-VIII “Avram Iancu” din Baia Mare, director Ioan Marian Pop. La pregatirea lor au contribuit studentii practicanti de la Universitatea de Nord.

Profesoara Elena Muntean a precizat< “Marcand doua sute de ani de la nasterea scriitorului Grigore Alexandrescu ne-am propus familiarizarea elevilor cu opera fabulistului intr-un cadru festiv, altul decat cel scolar. Alegerea Bibliotecii Judetene se datoreaza rolului pe care aceasta institutie il are in viata comunitatii scolare si locale”.

Spectatori au fost copiii Scolii “Dr. Victor Babes”

Activitatea elevilor a constat in mai multe prezentari< fisa biografica “Grigore Alexandrescu” – student Ionut Bertici, “Fragmente din opera si simboluri animaliere la Grigore Alexandrescu” – eleva Denisa Medan, “Animale prezente in fabula” – student Tatia Keran, “Lupul si cainele (opere/personaje/simboluri)” – profesoara Elena Muntean, un moment muzical in prezentarea profesoarei Gabriela Bran, sceneta “Vulpea, lupul si calul” – studenta Timea Kovacs, recital “Cainele si magarul” – studenta Mihaela Sabadas, prezentarea planselor “Fabula, de la universalitate la romanism” – profesoara Diana Baban, “Referinte critice” – profesoara Gabriela Medan, “Defecte ridiculizate din opera lui Grigore Alexandrescu”, prezentate de studenti.

“Turul galeriei” a fost expozitia de desene realizata de profesoara Ileana Horoba Danci, iar studenta Timea Kovacs a prezentat “Memorialul de calatori – intre fictiune si realitate”.

Spectatori au fost elevii claselor a V-a B si a VI-a A de la Scoala “Dr. Victor Babes”, insotiti de profesoarele Stela Trif si Cornelia Temian.

Profesoara Gabriela Medan a subliniat: “Parteneriatul dintre cele doua institutii este un bun prilej de cercetare, aprofundare si utilizare a cunostintelor despre viata si opera scriitorului de catre elevii nostri, precum si un schimb de experineta benefic pentru activitatea didactica viitoare a dascalilor implicati”. Din echipa de proiect fac parte si Viorica Telcian, documentarist, si Casilda Cioltea, bibliotecara.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns