Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Baimarenii sunt invitati sa isi ridice faina si zaharul primite de la UE

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Au fost amenajate special trei centre de unde pot fi ridicate produsele

[slideshow id=2477]

Cantitati mari de faina si zahar alocate judetului nostru din stocurile de interventie comunitara nu sunt ridicate de persoanele cu venituri mici. Pentru a ajuta cazurile sociale, listele initiale au fost suplimentate. Acest ajutor social acordat de Uniunea Europeana este destinat atat pentru pensionarii cu venituri de pana la 400 de lei, cat si persoanelor incadrate in grad grav si accentuat si somerilor si beneficiarilor venitului minim garantat. Maramuresenii care sunt trecuti pe liste pentru a-si ridica pachetele sustin insa ca nu au cum sa ridice pachetele, avand in vedere ca au nevoie de un mijloc de transport pentru a duce acasa cele 15 kilograme de faina si 4 kilograme de zahar, alocate fiecarei persoane.

Beneficiarii venitului minim, cei mai interesati

Pentru a nu ajunge la groapa de gunoi, responsabilii Consiliului Judetean au luat decizia ca de aceste produse sa beneficieze si pensionarii, somerii si persoanele incadrate in grad de dizabilitati care au intrat in drepturi si dupa luna iulie 2009. Astfel, numarul acestora a crescut simtitor. ~nsa in continuare cantitati semnificative de faina si zahar sunt depozitate in centrele din Baia Mare, avand in vedere ca persoanele indreptatite nu se prezinta pentru a  le ridica. “Deoarece faina si zaharul pe care le-am primit nu au fost ridicate de persoanele trecute initial pe liste, s-a aprobat ca numarul beneficiarilor sa creasca. Este pacat ca oamenii nu vin sa le ia, avand in vedere ca sunt gratuite. Astfel, beneficiaza de aceste produse 3.756 de someri dintre care au venit doar 40%, alte 3.276 de persoane incadrate in grad de handicap grav si accentuat, prezentandu-se 60% dintre acestia. De asemenea, din cei 3.418 pensionari s-au prezentat 60%. Cei care s-au interesat de aceste produse si le-au si ridicat in numar mai mare, respectiv 80%, au fost persoanele care beneficiaza de venitul minim garantat, pe liste fiind trecute 2.059 astfel de persoane”, a specificat Mariana Godja, sef Serviciu Asistenta Speciala din cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala Baia Mare.

Persoanele cu dizabilitati se pot prezenta pentru a-si lua produsele la Centrul “Luchian”, situat pe strada :tefan Luchian, pensionarii la Centrul de Zi Caspev, iar somerii si beneficiarii venitului minim garantat sunt asteptati la Cantina de Ajutor Social, situata pe strada 8 Martie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns