Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PDL nu negociază postul de prim-ministru

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conducerea PDL a adoptat, luni, o rezoluție în care se spune că democrat-liberalii au fundamentul politic și moral pentru a solicita postul de prim-ministru într-un Guvern care să fie sprijinit de PDL, PNL, UDMR, minorități și independenți.
“PDL apreciază că formațiunile politice de pe scena politică românească trebuie să renunțe la retorica de campanie și principala preocupare a politicienilor trebuie să fie găsirea principalelor soluții politice pentru o majoritate parlamentară capabilă să susțină un guvern în perioada următoare”, se arată în textul rezoluției adoptate în unanimitate, luni, de către Biroul Permanent Național al PDL.
PDL susține că este necesară constituirea unei majorități parlamentare în care să intre PDL, PNL, UDMR, minoritățile naționale și parlamentarii independenți. “PDL are temeiul politic, legal și moral să solicite funcția de prim-ministru pentru PDL. Desemnarea primului-ministru aparține președintelui României, dar credem că din acest punct de vedere lucrurile nu mai pot aștepta, deciziile trebuie să fie luate. Așteptăm forma finală a deciziei Curții Constituționale de validare a alegerilor prezidențiale și politicienii trebuie să ia o decizie pentru susținerea guvernului care trebuie să intre imediat în activitate”, se spune în rezoluție.
Președintele PDL, Emil Boc, a precizat comentând rezoluția că rezultatele de la alegeri îi îndreptățesc partidul să solicite președintelui României ca postul de premier să-i revină. “Postul de prim-ministru nu se negociază pentru că PDL are dreptul politic și moral să pretindă poziția de prim-ministru având în vedere rezultatele de la alegerile parlamentare și cele de la alegerile prezidențiale”, a reiterat Boc. Întrebat cum comentează faptul că liberalii cer în continuare ca premierul să fie un independent, liderul PDL a răspuns: “Partenerii de la PNL sunt așteptați, dar nu și rugați. Poziția noastră este foarte clară: dorim o majoritate consistentă, solidă de dreapta”.
Boc a precizat că PDL are variante pentru postul de prim-ministru, dar acestea vor fi discutate în primul rând cu șeful statului. Întrebat dacă ar accepta un nou mandat de prim-ministru în cazul în care Traian Băsescu i-ar cere acest lucru, Boc a răspuns: “N-am discutat astăzi nume pentru că și noi așteptăm astăzi validarea alegerilor prezidențiale. După ce se vor valida alegerile prezidențiale vom discuta și nume”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns