Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Performantele sale de profesionist de marca il vizibilizeaza pe merit ca pe o puternica personalitate. Spui Isarescu, te gandesti la omul care are grija de sanatatea banilor nostri. Sunt mult mai multi parametri ce stau laolalta in a-i descrie reusitele si proiectiile pe termen mediu si lung. Se spune, cu deplin temei, ca este cel ce a coordonat politica economica a Romaniei. Se stie ca in perioada cat s-a aflat la carma Guvernului de la Bucuresti a fost elaborata strategia economica a Romaniei de aderare la Uniunea Europeana si au inceput negocierile propriu-zise.

Povesteste undeva domnul guvernator despre prima zi de munca la conducerea BNR: “Am trecut din birou in birou, am dat mana cu toata lumea, am fost dus si in spatiile rezer-velor de stat, era acolo doar rezerva de aur, in rest, incaperi aproape goale…”.

Vorbim astazi cu admiratie despre felul in care au crescut rezervele valutare ale BNR. Inflatia noastra zburatoare de altadata a coborat la o cifra. De la 1 iulie 2005 a fost introdus leul nou. Legam toate acestea de numele domnului Mugur Isarescu.

N-as vrea sa omitem cum este privit peste granita dl. guvernator. Domnia sa este membru al Clubului de la Roma, acea formatie de ganditori, convocata de Aurelio Peccei si Alexander King, sa reflecteze la durerile lumii inainte ca acestea sa devina cronice, insuportabile. Vedem prin ziare din cand in cand facandu-se trimiteri la Comisia Trilaterala. In acest forum de dezbateri ale marilor provocari planetare-organizata in triunghi: America de nord – Europa Zona Asia, Pacific – singurul roman care participa este domnul Mugur Isarescu. Ne intrebam cu insistenta cu ce ne-am ales in acesti 20 de ani de la Revolutie? Avem de punctat la activ si aparitia unor personalitati capabile sa poarte de grija Romaniei si romanilor intr-un fel care sa ne alimenteze credinta in progresul tarii si in mai binele fiecaruia. Cand ajungem la aceasta fila de dictionar consacrat a elogia pe cei nascuti cu vocatia de inalta performanta, sa-i oferim locul binemeritat pe podium Seniorului numit Mugur Isarescu.

Nicolae Bud

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns