Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

“Fiecare proiect in care ma implic e o provocare pentru mine”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Interviu cu Laura Marton, voluntara in cadrul Fundatiei Somaschi

[slideshow id=2575]

Dupa cinci ani de voluntariat, Laura nu regreta alegerea facuta. Considera aceasta experienta complexa si unica si se bucura ca are posibilitatea de a-i ajuta pe cei mai putin norocosi.

– In ce consta activitatea ta la Somaschi?

– In cadrul fundatiei sunt voluntar. Somaschi e un ONG roman-italian care promoveaza voluntariatul de tip social. Principalul ei scop e ajutorarea persoanelor care provin dintr-un mediu social dezavantajat. Comunitatea Miani, din cadrul fundatiei, e un centru rezidential de tip familial si un adapost de noapte. Noi, voluntarii, in timpul anului scolar ajutam copiii la teme, organizam diferite activitati si iesiri impreuna, iar in vacante pregatim programe zilnice si excursii. In plus, vara avem proiecte impreuna cu voluntarii din Targoviste si din Italia.

– Care activitati te-au atras cel mai mult?

– Cele care se desfasoara vara. ~n fiecare an, timp de zece zile, organizam o tabara de formare, unde voluntarii romani au un schimb de experienta, prin diverse activitati. Tot vara are loc ceea ce noi numim “animatie pe strada”, cand, impreuna cu un grup de voluntari italieni, mergem in cartiere marginase din Baia Mare si ne jucam sau dansam cu copiii de acolo. Avem sprijinul Primariei si al Consiliului Local.

– De ce ai ales sa-ti petreci timpul liber intr-un ONG?

– La inceput a fost curiozitate. ~n clasa a IX-a, voluntariatul mi se parea atractiv. ~n timp, am inteles ce presupune voluntariatul social si mi-a placut chiar mai mult. Fiecare proiect este o mare provocare, insa satisfactiile personale sunt pe masura.

– De ce crezi ca este bine ca tinerii sa fie voluntari?

– Voluntariatul te formeaza ca om. Ajungi sa cunosti o multime de alti oameni, sa-ti dezvolti spiritul de initiativa si de echipa. Dupa mine, cel mai frumos in voluntariat este ca faci bine nu doar comunitatii, ci si tie.

– Cum crezi ca te va ajuta personal voluntariatul?

– ~mi e greu sa prevad felul in care ma va ajuta in viitor. Beneficiile sunt mari. M-a ajutat mult in autocunoastere, am invatat lucruri practice si mi-a deschis ochii cu privire la lume.

A consemnat Maria Timis

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Semafor in spatele Gold Plaza

Asculta acest articol Membrii Comisiei de sistematizare a circulatiei din muncipiul Baia Mare au decis sa amplaseze un semafor in