Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

RĂMAS BUN

De 8 Martie, maramuresencele primesc in dar… luna de pe cer

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Planetariul Baia Mare este unic distribuitor de bijuterii cu monturi de roci selenare

[slideshow id=2592]

Toate femeile viseaza sa primeasca cele mai frumoase cadouri de 8 Martie. Daca unii domni le impresioneaza cu fel de fel de daruri, altii s-au gandit sa le ofere ceva inedit. Fie o evadare din ritmul zilnic, la o statiune, unde sa se simta adevarate printese, fie o bijuterie. Dar nu orice fel, ci una care in loc de diamant sa aiba o bucata din Luna. Va intrebati cu siguranta unde pot gasi asa ceva. Foarte simplu: la Planetariul din Baia Mare, unic distribuitor al rocilor selenare. Asadar, unele doamne primesc in sfarsit din partea domnilor luna de pe cer.

Vanzarile au crescut in aceste zile la Planetariul Baia Mare. Nu se cumpara felicitari 3D, binocluri sau alte obiecte de acest gen, ci bucatele din luna.

“Aceste roci nu sunt aduse de misiunile Apollo de pe luna. Acelea sunt la NASA pentru studiu. Pe luna cad meteoriti, la fel ca pe oricare planeta. Numai ca din cauza faptului ca gravitatia este mai mica decat a pamantului, atmosfera nu exista, iar daca acel meteorit este mare se produce o explozie si sunt ejectate in spatiu. Unele trec in atmosfera pamantului. Aceste bucati infime au cazut in Antarctica. Nu s-a stiut atunci de unde provin, dar au fost supuse analizelor si astfel au fost certificate ca provin de pe luna”, ne-a spus Ioan Bob, directorul Planetariului Baia Mare.

La mare cautare sunt si meteoritii descoperiti in Siberia

Comenzile se fac telefonic sau pe Internet. tntr-o singura zi au fost vandute chiar si 4-5 cutiute. “Este Ziua Femeii si din cele 20 de cutii primite am ramas cu mai putin de jumatate. Asta pentru ca domnii au dorit sa cumpere roci selenare pe care sa le puna intr-un medalion sau in locul unei pietricele la un inel, pentru a le putea darui persoanei iubite. Nu ne-am asteptat la o astfel de cerere”, a mai adaugat interlocutorul nostru.

La mare cautare sunt si meteoritii descoperiti in Siberia in 1947, cu o vechime de 4,7 milioane de ani. “Firma care autentifica aceste mostre are sediul in Marea Britanie. Ei sunt cei mai renumiti profesori universitari fizicieni astronomi din lume”, a mai spus Bob.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Capusele ataca Maramuresul!

Asculta acest articol Informatia Zilei va prezinta in premiera harta zonelor in care au fost raportate atacuri ale insectelor. D.S.P.