Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PS Justin va binecuvanta locul unde se va ridica altarul de vara al bisericii de lemn din Baia Sprie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Duminica, 14 martie, a patra din Postul Pastelui, numita a Sfantului Ioan Scararu, va fi mare sarbatoare in randul miilor de credinciosi din Parohia Ortodoxa “Sf. Imparati Constantin si Elena” (biserica de lemn, pastorita de preotii Adrian Paul si Marius Catana).

In aceasta zi a vindecarii fiului lunatic, Prea Sfintitul Justin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, va oficia Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie Arhiereasca in noua parohie infiintata. Va fi in primul rand o vizita pastorala, pentru a-i sprijini pe tinerii preoti din aceasta parohie, care sunt hotarati sa efectueze unele lucrari de modernizare si extindere a bisericii. In acest sens, episcopul Justin va recomanda locul cel mai potrivit pentru constructia unui altar de vara, teren pe care il va binecuvanta si va pune piatra de temelie. La acest eveniment vor fi prezenti, alaturi de episcop, preotul consilier Cristian Stefan, parintele Casian, autoritati locale – primarul Vasile Dorin Pasca si consilieri locali si judetene – prefectul Sandu Pocol si presedintele Mircea Man, diaconi si multi credinciosi.

Biserica de lemn din Baia Sprie este neincapatoare pentru sutele de credinciosi care frecventeaza permanent biserica. De aceea, in prima faza, preotii s-au gandit sa construiasca acest altar de vara, pentru care masa lemnoasa necesara asigurata de Primaria Baia Sprie se afla la debitat la un gater din zona. Dupa aceasta lucrare importanta, dar costisitoare, se vor amenaja alei, rondouri, loc pentru aprinderea lumanarilor si se vor monta banci.

Centru multifunctional si casa parohiala

Cel mai important obiectiv pe care intentioneaza sa-l realizeze preotii si comunitatea locala sunt extinderea bisericii si construirea unei case parohiale. In acest sens s-au facut deja demersurile, o parte din cantitatea lemnoasa fiind asigurata, contributie in acest sens avand autoritatile locale, alte comunitati din zona Maramuresului Istoric, curatori si consilieri locali. Autoritatile judetene si-au anuntat sprijinul financiar, iar credinciosii din localitate au contribuit cu sume importante pentru executarea lucrarilor. Terenul pentru casa parohiala este pe cale sa se rezolve. Dar ambitiile preotilor nu se opresc aici. Ei intentioneaza ca in scurt timp sa realizeze un centru multifunctional social.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns