Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Marti incepe verificarea personalului si a punctelor de sacrificare a mieilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este obligatorie stampila care atesta expertiza de sanatate a animalelor

[slideshow id=2860]

Incepand de marti si pana pe 3 aprilie, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Maramures activeaza in baza planului comun elaborat cu Inspectoratul Judetean de Politie si Inspectoratul Judetean al Jandarmilor Maramures. Cu aceasta ocazie, se va urmari controlul circulatiei animalelor vii (a mieilor) in vederea asigurarii bunei desfasurari a activitatii si a expertizarii carnii in punctele provizorii de sacrificare aprobate sanitar veterinar.

Conform solicitarilor, DSVSA Maramures a aprobat puncte de sacrificare in Baia Mare (la targul de animale si la cele cinci abatoare autorizate), Sighetu Marmatiei (Statiunea de cercetari – SCPCB), Ocna Sugatag (la “Stefanca”), Somcuta Mare (targul de animale), Valea Chioarului (carmangeria din comuna) si la Seini (la “Grill”).

“Avand in vedere ca exista suficiente crotalii pentru toate speciile de animale, crescatorii de animale pot solicita crotalierea mieilor si totodata documentele de insotire a mieilor, certificat sanitar veterinar de sanatate, formular de miscare (f2) impreuna cu anexa 4 (in cazul loturilor mari), iar in cazul bovinelor inclusiv pasaport”, spune directorul coordonator adjunct Vasile Pop. Cei care nu se conformeaza vor suporta rigorile legislatiei in vigoare (amenzi de cateva sute de lei).

Mare atentie din partea cumparatorilor

Incepand de azi, medicii veterinari vor asigura permanenta la punctele de sacrificare din Baia Mare. Totodata, la toate punctele din judet va fi verificat personalul lucrator, sub aspectul documentelor care atesta starea de sanatate (carnetul de sanatate emis de autoritatea sanitara-medic de familie). Pana sambata, in fiecare zi, in cadrul unui program bine stabilit, medicii veterinari vor urmari atent punctele de sacrificare pentru a se putea elimina orice posibilitate de infestare si de transmitere a bolilor de la animal la om. Cetatenii care cumpara carne de miel trebuie sa fie atenti, in special atunci cand operatiunea se face in mod clandestin (din portbagaje de autoturisme sau sacose). Carcasele de miel trebuie sa aiba marcata expertiza de sanatate (stampila medicului sanitar veterinar).

V. Gherman

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns