Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sindicatele din administratie dau in judecata Agentia Functionarilor Publici

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La aceasta data se strang toate sentintele definitive si irevocabile care contin drepturile castigate in instanta, ignorate de actualii guvernanti

[singlepic id=6101 w=320 h=240 float=]

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica (FNSAP) va actiona in instanta Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), ne-a declarat Liviu Pop, liderul Sindicatului din Administratia Publica Maramures si in acelasi timp vicepresedintele FNSAP. El a precizat ca la aceasta data Federatia strange toate sentintele definitive si irevocabile care contin drepturile castigate in instanta, dar care sunt ignorate de actualii guvernanti.

“Pe baza acestora se va actiona in instanta ANFP. Neacordarea acestor drepturi castigate este o dovada clara a imixtiunii Guvernului in administratia publica locala. Este vorba de drepturi prevazute in contractele si acordurile semnate intre parti, cum ar fi drepturi speciale pentru sanatate si securitate in munca, dreptul la tinuta etc.”, a adaugat liderul maramuresean.

El a adaugat ca daca ANFP nu-i va sprijini in demersurile facute pentru obtinerea drepturilor castigate, sindicatele vor cere desfiintarea acestei institutii si formarea Corpului Functionarilor Publici care sa functioneze sub control parlamentar.

Castigul mediu net 1.000 lei

Liviu Pop a mai precizat ca “au fost inaintate adrese la Consiliul Superior al Magistraturii, respectiv Asociatiei Magistratilor, institutii care ne confirma ca demersurile noastre sunt perfect legale. Altfel spus, sentintele cu drepturile castigate in instanta trebuie respectate”.

Mai mult, Liviu Pop ne-a declarat ca va cere ajutorul forurilor europene in demersurile facute. El spune ca marea masa a functionarilor publici, exceptand persoanele din conducere, castiga in medie 1.000 lei net pe luna. Ei reprezinta aproximativ 80% din functionarii publici din Maramures.

“Nu putem face o medie generala, pentru ca e ca si cum as compara veniturile mele cu ale lui Tiriac. Nu putem sa-i punem in aceeasi oala pe cei din varf cu marea masa a functionarilor, pentru ca atunci media rezultata nu este relevanta pentru functionari”, a adaugat interlocutorul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns