Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In comuna Gardani se reabiliteaza reteaua de alimentare cu apa

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A fost depus un proiect pentru construirea unui alt foraj

Lucrarile de reabilitare a alimentarii cu apa a comunei Gardani se afla spre finalizare. In prezent sunt construite doua puturi forate in zona Somes si Scoala cu deficiente, insa debitul de apa este insuficient pentru necesarul comunitatii. Administratia locala a fost nevoita sa suplimenteze apa din sursele vechi ale comunei in care apa sufera din punct de vedere a calitatii.

Dupa cum ne-a informat primarul Gheorghe Tataran, administratia locala a depus un proiect pentru construirea unui alt foraj la adtncimea de 300 de m in zona Somes. Sunt sperante ca in aceasta vara sa se obtina finantarea de 750.000 de lei si sa demareze lucrarile la cel de al treilea foraj. Valoarea totala a investitiei pentru alimentarea cu apa (retea, cele doua puturi finalizate etc.) este de 2,4 milioane de lei, insa administratia locala a mai solicitat guvernului 93.000 de lei, bani cu care sa se finalizeze statia de tratare a apei.

400 de gospodarii beneficiaza de apa curenta

Dupa cum ne-a informat primarul Tataran de alimentarea cu apa beneficiaza 400 de gospodarii, doua scoli generale si una cu deficiente, Centrul de Sanatate, farmacia, cabinetul medical si ctteva societati comerciale. Aici, cu ani in urma erau probleme din cauza conductei deteriorate, zilnic fiind nevoie sa se intervina cu “ctrpeli”. Din acuza ca pe unele tronsoane se fisura conducta regulat si nu mai existau locuri pentru punerea mansoanelor care sa opresca scurgerile de apa. Apa respectiva fiind costisitoare pentru ca venea prin pompare, iar consumul de energie folosit, plus intretinerea instalatiei, trebuiau suportate de beneficiarii care plateau fiecare mc de apa inregistrat de apometru, la pret destul de piperat. Prin finalizarea tuturor lucrarilor la alimentarea cu apa, administratia locala spera sa fi rezolvata definitiv cantitatea necesara de apa pentru consumul beneficiarilor din comuna Gardani.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns