Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O noua amanare in procesul lui Anghel cu Prefectura

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Miercuri, 19 mai, era programat un nou termen in procesul pe care Cristian Anghel l-a intentat in contencios impotriva Institutiei Prefectului, care a dat ordinul de suspendare a sa din functie, dupa pronuntarea sentintei de catre Curtea de Apel Cluj. La primul termen, cel din 12 mai, cauza a fost amanata pentru un viciu de procedura, Cristian Anghel fiind citat pe adresa de acasa, si nu pe cea a Penitenciarului Gherla.

Cristian Anghel s-a prezentat la Tribunalul Maramures, la ora 9, dar totul nu a durat decat cateva minute, deoarece fostul primar a cerut o amanare a cauzei pentru a-si putea angaja un aparator. Astfel ca in Dosarul 1790/100/2010 s-a inregistrat o noua amanare, cauza urmand sa se judece pe 26 mai.

Avocatul Ioan Blajan si-a reziliat contractul cu fostul primar

Cristian Anghel a fost insotit de Radu Stef, decanul Baroului de Avocati Maramures. Acesta a declarat pentru presa ca avocatul Ioan Blajan si-a reziliat contractul cu Cristian Anghel din motive pe care nu le cunoaste. tn aceste conditii, cererea de amanare invocata de Anghel pentru angajarea unui alt aparator este intemeiata. Amanarea procesului incurca insa foarte mult organizarea si desfasurarea alegerilor partiale pentru functia de primar. Institutia Prefectului nu poate anunta Ministerul Administratiei si Internelor ca totul este in ordine din punct de vedere legal, atata vreme cat pe rolul instantelor se mai judeca o cauza legata de ordinul de suspendare a fostului primar. Astfel ca nu se poate emite Hotararea de Guvern pentru fixarea datei alegerilor. Cert este faptul ca primul termen vehiculat (27 iunie) nu mai poate fi luat in discutie. In conformitate cu prevederile legii, putem spune ca alegerile partiale se vor putea desfasura dupa prima jumatate a lunii iulie. Daca nu va interveni ceva pana atunci.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns