Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

A scazut infractionalitatea in scolile maramuresene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In perioada martie-mai au fost identificati 366 elevi care au absentat nejustificat de la cursuri

[slideshow id=3521]

La Palatul Administrativ, subprefectul Gyongike Bondi, impreuna cu reprezentantii politiei, jandarmeriei si inspectoratului scolar au analizat stadiul realizarii planului de actiuni privind siguranta in scoli. Prezenta reprezentantilor jandarmilor se explica prin faptul ca Legea 29/2010 modifica palnul de masuri, in sensul ca, incepand cu noul an scolar acestia capata atributii privind siguranta elevilor.

Lipsa de fonduri la nivelul Consiliilor Locale influenteaza, mai ales in mediul rural, posibilitatea de imprejmuire a unitatilor de invatamant. Sistemele de alarma si supraveghere, desi contribuie la identificarea mai usoara a persoanelor care patrund in incinta scolilor, nu s-au putut monta peste tot din lipsa fondurilor necesare. “Politistii maramureseni au efectuat 147 de controale la unitatile comerciale amplasate in apropierea scolilor si au aplicat mai multe sanctiuni contraventionale persoanelor care au vandut bauturi alcoolice elevilor. De asemenea, au fost executate 177 actiuni pentru prevenirea si combaterea absenteismului, fiind identificati 366 elevi care au absentat nejustificat de la cursuri. ~n perioada martie-mai din acest an, fenomenul infractional din scolile maramuresene a fost redus. Au fost produse 12 infractiuni in mediul urban, 3 in scolile generale si 9 in licee. Este vorba de 6 furturi din vestiare, 5 situatii conflictuale si o talharie comisa de o persoana din afara sistemului de invatamant asupra unui elev. ~n afara institutiilor de invatamant s-au inregistrat 11 infractiuni, din care 4 au fost savarsite de catre elevi”, a precizat subcomisar Vlad Panzariu de la IPJ Maramures.

Politistii se vor implica in prevenirea accidentelor rutiere in randul elevilor

Subprefectul Bondi a cerut reprezentantilor Inspectoratului :colar ca pana la inceperea noului an scolar sa fie finalizate regulamentele de ordine interioara ale fiecarei unitati de invatamant. De asemenea, este necesar sa fie stabilite semnele distincitve ale fiecarei scoli, sa fie comunicate politistilor si jandarmilor in timp util, pentru ca acestia sa-si poata indeplini atributiile prevazute de lege cu privire la siguranta elevilor in scoli si in apropierea acestora. Munca organelor cu atributii in acest domeniu este mult usurata daca elevii poarta semnele distinctive, acestea stiind imediat carei unitati de invatamant apartine un anume elev. Subprefectul Bondi a solicitat Serviciului Politiei Rutiere ca pe perioada vacantei de vara sa intreprinda masuri de prevenire a accidentelor rutiere, astfel incat sa fie implicati cat mai putini elevi, sau daca se poate chiar deloc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns