Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ciupercile se vand la tot pasul direct pe trotuare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Medicii ne avertizeaza insa ca acestea pot fi otravitoare

[slideshow id=3747]

Strazile din Baia Mare sunt impanzite de vanzatori de produse alimentare. Direct pe trotuare, doar pe un ziar, sau pe lazi, care amintesc de perioada comunista, zambitori, acestia te imbie sa cumperi de la lapte, branza, fructe pana la nelipsitele ciuperci de tot felul. Avand in vedere ca sunt ieftine, intre 1,5 lei si 2,5 lei gramada, ciupercile se vand acum ca painea calda.

Medicii de specialitate atrag insa atentia consumatorilor sa fie foarte atenti la acest produs avand in vedere ca s-au intalnit nenumarate cazuri in care, dupa ce au fost consumate, ciupercile au dus la intoxicatii grave.

“Am observat ca, din pacate, comertul stradal cu astfel de produse este in floare. Ca un simplu cetatean al urbei nu as cumpara niciodata o marfa care sta pe strada. Pentru ca nu cunosc produsele respective, nu am incredere in cei care se ocupa cu comertul acestor produse, care este potential cu risc, inclusiv cu risc. Toate sunt expuse in praf sau alte substante care le polueaza, inclusiv de la tevile de esapament”, spune dr. Sabin Nemes Bota, directorul medical al Spitalului Judetean “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare.

Intoxicatiile cu ciuperci sunt frecvente

Cadrele medicale sustin ca desi in acest an inca nu au aparut pacienti cu intoxicatii cu ciuperci, se asteapta la acest lucru avand in vedere ca oamenii nu stiu si uneori nici nu doresc sa aiba grija de sanatatea lor. “Trebuie sa fim mai responsabili cu sanatatea noastra. Pot sa fie intoxicatii cu ciuperci absolut letale, in care orice resurse medicale sa fie depasite. Anii trecuti am avut inclusiv decese din aceasta cauza. Este un aliment tentant avand in vedere ca este satios, gustos”, a mai adaugat interlocutorul nostru. Sunt persoane care din lipsa banilor cumpara ciuperci de la coltul strazii fara sa isi dea seama de pericolul care ii pandeste. Mai mult, le consuma impreuna cu copiii. S-au intalnit cazuri cand micutii au decedat din cauza intoxicatiilor cu ciuperci. Medicii sustin ca ar fi cel mai bine sa cumparam ciupercile din magazine, care sigur sunt comestibile. Pentru ca, din randul coemerciantilor stradali putini sunt cei care cunosc cu adevarat speciile de ciuperci care sunt comestibile. “S-a intamplat ca ciuperci care, aparent comestibile, sa fi dat intoxicatii din varii motive”, a punctat dr. Nemes Bota.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns