Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Managerii spitalelor din Cavnic si TBC Baia Mare au depus memorii la Ministerul Sanatatii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Radu Cicioc si Sorina Pintea nu sunt de acord ca trebuie sa reduca cate 50 de paturi

Nemultumirea vis-a-vis de Ordinul Ministerului Sanatatii 790/2010 privind aprobarea structurii organizatorice continua. Unii manageri ai unitatilor spitalicesti din tara ii cer socoteala ministrului Sanatatii, Cseke Attila. Primul care a contestat acest ordin in scris a fost managerul Spitalului de Boli Infectioase din Galati. Iata insa ca Memoriile continua sa curga la minister, solicitandu-se sa se reanalizeze situatia creata. La acestea se adauga si cele facute de  Sorina Pintea, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare, si Valeriu Radu Cicioc, managerul Spitalului din Cavnic.

“Ni s-a cerut sa facem o propunere in aceasta privinta catre Ministerul Sanatatii. Din pacate nu s-a tinut cont absolut deloc de ceea ce am facut noi atunci. Am facut un Memoriu catre Ministerul Sanatatii si am stat de vorba cu subsecretarul de stat Raed Arafat, avand in vedere ca domnia sa a fost presedintele comisiei de evaluare pentru aceasta parte a tarii. Am pierdut 50 de paturi si Sectia de Chirurgie Toracica. Asa cum am precizat si in 8 martie, solicitam sa ne fie lasata Sectia de Chirurgie Toracica cu 15 paturi, iar la Sectia Pediatrie, care din punct de vedere financiar are cele mai mari venituri, sa ramanem cu cel putin 25 de paturi din cele 35 existente in prezent. Ne-au fost taiate la Pediatrie 25 de paturi, cu toate ca iarna abia facem fata numarului mare de pacienti din randul copiilor care au nevoie de spitalizare”, spune Sorina Pintea.

Pacientii vor avea de suferit

Tot 50 de paturi s-au redus si de la Spitalul de Psihiatrie Cavnic, care va ramane cu doar 80. De aici se desfiinteaza Sectia de Interne. “Am pierdut 39% din numarul total de paturi. Consecintele vor fi grave avand in vedere starea de samnatatea  populatiei din aceasta zona. Trebuie sa se ia in vedere faptul ca aici vin pacienti din toate localitatile din judet. Am fost, luni, la Ministerul Sanatatii, unde am depus un memoriu in care am explicat necesitatea pastrarii Sectiei de Interne”, spune Valeriu Radu Cicioc.

Ambii manageri sustin ca nu sunt convinsi ca se va schimba ceva, dar cel putin au constiinta impacata ca au facut tot ce le-a stat in putere pentru a veni in sprijinul pacientilor, in primul rand.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns