Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pompierii au fost prezenti in mijlocul copiilor din tabara “Prietenii mei in uniforma”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cei mici au vizionat filme educative despre incendii, cutremure si alte situatii de urgenta

[slideshow id=3824]

Dupa ce politistii si jandarmii s-au intalnit cu elevii, iata ca ieri a fost randul cadrelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sa faca acest lucru. Pompierii de la Detasamentul Baia Mare si reprezentantii compartimentului de informare preventiva au fost miercuri in mijlocul copiilor din tabara “Prietenii mei in uniforma”. Aceasta se desfasoara la Scoala cu clasele I-VIII “George Cosbuc” din municipiu.

“Cei mici au vizionat mai multe filme educative despre comportamentul adecvat in caz de incendiu, cutremur si alte situatii de urgenta. Au fost difuzate materiale despre ceea ce au de facut in cazul in care gasesc elemente de munitie neexplodate. Copiii au fost cat se poate de interesati si i-au bombardat cu intrebari pe reprezentantii ISU Maramures”, sustine plt. adj. ing. Cornel Babut, purtatorul de cuvant al institutiei.

Apoi cei mici s-au intalnit cu membrii echipajului unei autospeciale. Slt. Adrian Marchis s-a inmarmat cu multa rabdare si a raspuns tuturor intrebarilor puse. Insa cel mai asteptat moment a fost cel in care s-au facut demonstratiile de folosire a echipamentului de descarcerare si a tunului cu apa al autospecialei. Elevii au avut ocazia sa manuiasca chiar ei insusi un furtun cu apa. La finele saptamanii, participantii la tabara vor trebui sa dovedeasca faptul ca au fost atenti si si-au insusit cunostintele prezentate de noii lor prieteni in uniforma, pompierii, pentru ca vor avea de raspuns la un set de intrebari.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns