Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In Baia Mare au fost amplasate corturi unde se pot face donatii pentru sinistrati

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In campania “Maramures pentru Moldova”, producatorii traditionali au donat 2,5 tone de alimente care vor fi distribuite in comuna Moldovita

[slideshow id=3882]

Campania “Maramures pentru Moldova” este o campanie de solidaritate fata de persoanele sinistrate si grav afectate de inundatii, care va fi derulata pana la data de 31 iulie. Mai multe institutii publice si organizatii neguvernamentale sunt implicate in campanie, fiecare asumandu-si o parte din munca pentru a ajunge la rezultatul propus< acela de a veni in sprijinul celor care au atata nevoie de ajutor!

Voluntartii de la Crucea Rosie Maramures si Serviciul de Ajutor Maltez isi vor desfasura activitatea la containerele si urnele amplasate in supermarketurile baimarene, unde deja au fost donate alimente de baza si sume de bani. O urna pentru colectarea donatiilor de fonduri financiare a fost amplasata si in incinta Aeroportului Baia Mare. Miercuri au fost amplasate patru corturi ale Batalionului 612 Artilerie Antitanc “Maramures” si Fundatia EMA in urmatoarele locatii< Gara CFR, RFN, Parcul Mara si Piata Revolutiei. Corturile vor fi deservite de membri ai Clubului Rotaract si ai Asociatiei Arta Educatiei. Aici vor putea fi donate imbracaminte si incaltaminte noua, saltele, paturi, mobilier si aparatura electronica in stare de folosinta. Este foarte important ca baimarenii sa inteleaga ca trebuie sa doneze doar lucruri utile, fara a incerca sa se foloseasca de aceasta campanie umanitara pentru a de debarasa de obiectele nefolositoare, defecte sau uzate. Ordinea si linistea publica in zona corturilor este asigurata de politisti si jandarmi. Bunurile materiale donate si alimentele vor fi depozitate in doua locatii, care vor fi pazite permanent.

Donatiile vor fi transportate si distribuite cetatenilor

Prefectul Sandu Pocol< “Suma stransa din donatii urmeaza sa fie folosita pentru achizitionarea materialelor de constructie de la societati din Maramures. Campania initiata de Prefectura Maramures este sustinuta de mai multe institutii publice, asociatii, fundatii si organizatii neguvernamentale. Asta nu insemna ca traim intr-un cerc inchis, in care nu mai este loc pentru altcineva. Suntem deschisi oricaror initiative si bune intentii, fiind primiti in aceasta campanie umanitara toti cei care sunt doritori, pentru ca toate activitatile se desfasoara sub sloganul “Maramures pentru Moldova”. Toate donatiile vor fi transportate in Moldova, unde vor fi distribuite pe baza de proces verbal de predare-primire cetatenilor care au nevoie si care au fost grav afectati de revarsarea apelor”. Adrian Todoran, director al Directiei Judetene pentru Tineret, si-a aratat disponibilitatea de a sprijini campania. El a anuntat ca va primi gratuit in tabara de vara copii din familii sinistrate din zonele afectate de inundatii.

Maramuresenii dovedesc ca le pasa de semeni

Membrii Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale din Maramures sunt printre primii care au sarit in ajutorul sinistratilor. ~n numai doua zile ei au reusit sa stranga peste 2,5 tone de alimente produse in unitatile, gospodariile si fermele lor, care au si fost trimise in Moldova. Este vorba de faina, conserve, paine, produse din carne, legume, fructe, cozonaci, lactate prelucrate. Ioan Tataran, presedintele APPT Maramures: “Am reusit sa strangem o cantitate importanta de produse diverse. Fiecare membru al asociatiei noastre a contribuit cu ceva, de la cartofi la gem, malai, slanina, carnati in borcane cu untura, telemea, untura, conserve de ciuperci. Toate produsele au fost incarcate in autospeciale frigorifice si transportate in comuna Moldovita din judetul Suceava. Nu ne vom opri aici, saptamana viitoare o sa organizam o noua actiune de colectare a produselor alimentare pentru sinistrati. Orice cantitate de produse este binevenita, indiferent daca ele provin de la firme ori persoane fizice. Acolo este mare nevoie de ajutor si noi avem datoria sa sarim in ajutorul oamenilor”.

Rezultate remarcabile in Sighet

Organizata de la inceputul acestei saptamani de asociatiile “SZMISZ”, “Nordica” din Sighetu-Marmatiei si “Ivan Krevan” din Repedea, actiunea de colectare de ajutoare pentru sinistratii apelor din Moldova are deja rezultate remarcabile, cetatenii oferind cam tot ce le prisosea, de la haine si garnituri complete de mobilier la aparatura electrocasnica. Ba mai mult, o anume societate comerciala a oferit 30 mc de scandura si grinzi. De asemenea, a fost colectata si o suma de bani, din care organizatorii vor achizitiona alimente neperisabile. Saptamana viitoare, unul sau mai multe transporturi vor duce ajutoarele la Suceava unde vor fi preluate de o alta organizatie neguvernamentala, respectiv Federatia Patronatelor Intreprinderilor Mici si Mijlocii, care a organizat distribuirea. Cei interesati pot sa vina in sprijinul sinistratilor apelor la cortul ridicat pe platoul din fata Cinematografului “Mara” din Sighetu-Marmatiei, zilnic, intre orele 10 si 18, unde pachetele si banii vor fi preluati pe loc, iar in cazul unor obiecte mai mari (piese de mobilier, aparate electrocasnice etc.), acestea vor fi ridicate de la locuinta ofertantului conform unui orar intocmit la intelegere.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns