Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cupa Mondiala din Africa

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Reprezentativa Olandei s-a calificat in finala Cupei Mondiale, dupa ce a invins, cu scorul de 3-2 (1-1), Uruguayul, intr-un meci disputat la Cape Town. Pentru Olanda au marcat Giovanni van Bronckhorst ’18, Wesley Sneijder ’70, Arjen Robben ’73, în timp ce pentru Uruguay au înscris Diego Forlan ’41 si Maximiliano Pereira ’90+2. Cel mai bun jucator al meciului a fost desemnat mijlocasul olandez Wesley Sneijder.

*Campioana lumii va fi din Europa, ultima reprezentanta a Americii de Sud oprindu-se in penultimul act al competitiei.

*Olanda se califica in finala Cupei Mondiale dupa o asteptare de 32 de ani, Robben, Sneijder si compania luptand pentru a depasi generatia “fotbalului total”, care a jucat doua finale mondiale in 1974 si 1978, pierdute in fata Germaniei Federale, respectiv Argentinei.

*Uruguay, invinsa de marti, este dubla campioana mondiala, in anii 1930 si 1950.

*FIFA incearca sa gaseasca un hotel pentru reprezentativa Olandei, dupa ce oficialii olandezi au rezervat camere la Sandton Hilton din Johannesburg doar pana la 5 iulie, neluand in calcul o eventuala calificare in finala Cupei Mondiale.

*Un suporter “barrabrava” al echipei Boca Juniors a decedat, marti, in Africa de Sud, dupa ce a fost agresat in dimineata zilei de duminica de alti fani argentinieni. Luis Forlenza (58 de ani) a fost atacat de sustinatori ai echipei Independiente, care doreau sa-i fure un steag, dupa meciul dintre Argentina si Germania,

*Toate cele 240 de controalele antidoping efectuate pana in acest moment la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud au fost negative.

*Olanda, a castigat pana acum toate meciurile de la turneul sud-african, precum si toate meciurile din preliminarii, are o serie de 25 de partide consecutive fara infrangere.

*Tatal lui Forlan, Pablo, a jucat in singurul meci direct dintre cele doua echipe la Cupa Mondiala, din 1974, cand Olanda s-a impus cu scorul de 2-0, la Hanovra.

*Duminica va avea loc a doua finala consecutiva a Cupei Mondiale in care se vor intalni doua formatii europene. In 2006, Italia a invins Franta in finala CM din Germania, la loviturile de departajare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns