Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Handbal feminin. Liga Nationala – Prea putine transferuri la Stiinta HCM

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Componentele lotului echipei de liga nationala, HCM Stiinta Baia Mare, si-au reluat pregatirea in vederea noii editii de campionat in aceasta saptamana. Este sigura plecarea jucatoarelor Eugenia Popovici si Anca Amariei la Circle Dijon. Magda Kengyel-Kovacs se va retrage din activitatea competitionala, deoarece doreste sa fie mamica, urmand sa se mai discute cu Carmen Buceschi. De venit este sigura venirea jucatoarei de la Extrem, Cyndia Tomescu, se discuta cu Diana Puiu de la CSS 2 Baia Mare, precum si cu alte jucatoare care acum termina junioratul atat din Baia Mare, cat si din tara. Avand in vedere situatia financiara a clubului si tendinta de intinerire a lotului, politica este una de parteneriat cu cluburile baimarene, pentru a lua jucatoare cu dubla legitimare. Echipa baimareana se va mai pregati in Baia Mare, dupa care urmeaza o perioada de pregatire centralizata la Izvoare, cu incepere din 19 iulie.

S-a stabilit programul jocurilor de pregatire

Primele jocuri de pregatire se vor disputa la Debrecen, in zilele de 30 si 31 iulie, impotriva echipelor ungare DVSC Korvex Debrecen (vicecampioana en-titre) si Syma Vaci NKSE (medaliata cu bronz in sezonul trecut). In 14-15 august, echipa va participa la turneul international organizat de FTC Ferencváros Right Phone cu ocazia retragerii din activitatea sportiva a jucatoarei Kenyeres Fanni, unde vor mai fi prezente HC Zalau, Fehervár – Alcoa Székesfehérvár si echipa organizatoare. FTC Ferencváros Right Phone are in palmares 11 titluri de campioana nationala, 11 cupe ale Ungariei, o Cupa EHF (2005-2006) si o finala de Liga Campionilor (2001-2002).

In zilele de 20 si 21 august, Stiinta HCM Baia Mare va organiza editia a IX-a a turneului international de handbal feminin Trofeul “Maramures”. In acest an vor participa echipele< Dunaferr Dunaujváros (Ungaria), ZRK Cacak (Serbia), Rulmentul Brasov si echipa organizatoare. Cu aceasta ocazie, in sala polivalenta “Lascar Pana” din Baia Mare vor evolua cateva super-jucatoare, printre care< Bojana Radulovic (desemnata cea mai buna handbalista din lume in anii 2000 si 2003), Ferling Bernadett, Balogh Beatrix (ex-Hypo Viena) – toate de la echipa ungara din Dunaujváros.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns