Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

31 august, termenul de depunere a cererilor pentru ajutor din partea FEGA

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De acest sprijin financiar beneficiaza crescatorii de vaci de lapte, intreprinderi individuale sau familiale

Potrivit Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul acordat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) producatorilor de lapte de vaca din zone defavorizate este 31 august.

Dupa cum ne-a informat inginerul Ioan Branzei, din cadrul APIA Maramures, de acest ajutor specific pot beneficia crescatorii de vaci de lapte, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale constituite potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2008. Persoanele fizice neautorizate pot depune cerere, cu obligatia sa se autorizeze si sa depuna copie de pe certificatul de inregistrare la Registrul Comertului pana in 25 octombrie. Solicitantii trebuie sa depuna cererea aferenta fiecarei exploatatii la APIA de pe a caror raza teritoriala se afla exploatatia.

Solicitantii trebuie sa detina cota de lapte

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, producatorii de lapte trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Astfel, trebuie sa detina cota de lapte pentru livrari si/sau vanzari directe, iar efectivul de vaci de lapte pentru care solicita ajutor financiar sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor. Totodata, efectivul pentru care se solicita ajutor specific anual trebuie mentinut in exploatatie pe perioada derularii schemei. Exploatatiile trebuie sa fie localizate in zonele defavorizate stabilite prin Programul National de Dezvoltare Rural (PNDR). Ajutorul specific se acorda pentru un efectiv cuprins intre doua si maximum 15 capete vaci de lapte. Cuantumul ajutorului specific pe cap de vaca de lapte este de cel mult 100 euro/cap de vaca si se calculeaza dupa finalizarea verificarilor, prin raportarea numarului de animale eligibile la plafonul de 22.447.205 euro, aferent acestei forme de sprijin. Nerespectarea conditiilor de eligibilitate prevazute pentru acordarea ajutorului specific poate atrage, dupa caz, reducerea sau excluderea de la plata, respectiv penalitati ori sanctiuni multianuale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns