Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Agentii de paza au organizat un miting de protest in fata Palatului Administrativ

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Principala nemultumire este legata de disponibilizarile din cadrul institutiei ca urmare a aprobarii noii organigrame

[slideshow id=4245]

Peste 50 de angajati ai Serviciului Judetean de Paza Maramures au participat la un miting de protest pe platoul din fata Palatului Administrativ. Principala nemultumire este legata de diponibilizarile din cadrul institutiei ca urmare a aprobarii noii organigrame din care 88 de posturi au fost reduse. Mitingul nu a fost organizat intamplator, el a coincis cu sedinta ordinara a Consiliului Judetean in care s-au aprobat noile organigrame din instiutiile aflate in subordinea acestuia. Agentii de paza s-au organizat foarte repede si au intrat in dispozitiv cu o ora inainte de inceperea sedintei CJ. Inarmati cu pancarte pe care se puteau citi lozinci “mobilizatoare” la adresa guvernatilor gen:  “V-am pazit, ne-ati mintit”, “Noi vrem sa lucram, voi vreti sa somam” sau “Cu salariul diminuat si somajul ridicat, avem iarna de-nfruntat”, protestatarii au avut si un repertoriu bine pus la punct din care a rabufnit principala lor dorinta: “Jos Guvernul Boc!”. Sigur ca de tirul celor prezenti nu a scapat nici conducerea executiva a CJ, principala vinovata in opinia lor pentru disponibilizarile care vor urma. Printre argumentele invocate se afla cel potivit caruia nu ar fi trebuit sa se atinga de posturi avand in vedere faptul ca SJP se autofinanteaza. ~n fruntea agentilor protestatari s-a aflat Gheorghe Perian, presedintele sindicatului “Pentru voi”, alaturi de Florin Hossu, liderul Cartel Alfa Maramures. Discursurile acestora, dar si ale celorlati vorbitori s-au axat in general pe situatia critica a celor care lucreaza in sistemul bugetar. Reducerea lefurilor cu 25%, teama pierderii locurilor de munca, lipsa celor mai elementare dotari si multe altele au fost evocate in fata mitingistilor. “Am primit salariile diminuate si niciunul dintre cei prezenti aici sau care sunt la posturi nu a luat mai mult de 500 lei pe luna iulie. Este strigator la cer. Nu mai putem sa ne descurcam. Avem rate la banci, toate s-au scumpit dupa cresterea TVA, vine iarna, cu ce vom plati gazele, curentul, intretinerea? Vom acumula restante si riscam sa fim scosi in strada de bancile care nu vor sa inteleaga ca noi nu avem nicio vina pentru ca nesimtitii astia ne-au redus salariile si ne dau afara din serviciu”, a spus unul dintre agentii de pe platou.

Pana la sfarsitul anului lucrurile par a fi rezolvate

Gheorghe Perian: “Traim intr-o lume ciudata in care cineva doreste sa ne impuna ceva care nu se justifica. Sa nu uitam ca SJP Maramures este considerata o mare datornica pentru neplata TVA, cu toate ca alte institutii similare din tara au fost scutite de plata acesteia. De cinci ani tot discutam acest aspect si tot nerezolvat a ramas. Suntem un serviciu care functioneaza pe baza de cerere si oferta. Daca avem oferte pentru a presta servicii, trebuie sa le acoperim. Daca nu avem, este normal sa renuntam la un numar de angajati pentru simplu motiv ca nu avem de unde sa-i platim. E la mintea cocosului modul de functionare a acestui mecanism de piata. Atunci care este explicatia pentru ca s-a dat o Ordonanta de Urgenta ce dicteaza cat personal sa fie disponibilizat?” Cu putine minute inainte de ora 11, o delegatie a protestatarilor a fost primita de presedintele Mircea Man si vicepresedintele Calin Matei. Dincolo de tot felul de povesti, situatia in acest moment este urmatoarea: din totalul celor 190 de agenti de paza un numar de 102 sunt prinsi in noua organigrama, iar 40 urmeaza sa fie incadrati de Primaria Baia Mare cu data de 1 septembrie, in cadrul Politiei Comunitare. Rezulta ca ar trebui disponibilizati 48 de agenti.

Mircea Man a linistit spiritele incinse si din cauza temperaturii infernale de afara: “Vom acorda un termen de 45 de zile pana la intrarea in vigoare a organigramei. In acest interval de timp vom face toate evaluarile, vom identifica fiecare varianta posibila pentru ca sa nu disponibilizam personalul. Sunt convins ca pana la sfarsitul anului vom gasi solutii sa pastram toate posturile aflate sub contract. Apoi vom mai vedea ce va fi. Daca vor exista contracte s-ar putea merge mai departe. Mai mult de atat nu avem ce face”. Dupa ce presedintele Perian le-a comunicat protestatarilor rezultatul discutiilor cu conducerea CJ, acestia au parasit imediat platoul. Sa speram ca nu vor mai avea motive sa-l reocupe din nou.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns