Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dumitru Morhan este cercetat pentru o escrocherie de 700.000 euro

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A fost candidat in Maramures la alegerile parlamentare din 2008

[slideshow id=4316]

Doamne, ce minunatie de parlamentar au ratat in 2008 maramuresenii de etnie ucraineana! Nu i-au acordat suficiente voturi, astfel incat candidatul Morhan, venit din judetul Suceava a ramas sa isi vada de afaceri, in loc sa purceada in Parlamentul Romaniei. In octombrie 2009, omul de afaceri sucevean a fost trimis in judecata pentru ca a falsificat doua contracte de imprumut prin care cerea de la familia fostului deputat al Uniunii Ucrainenilor din Romania, regretatul Stefan Tcaciuc, restituirea a 100.000 dolari si 200.000 lei.

Zilele trecute, mai precis pe 18 august a.c., Biroul de Presa al IPJ Suceava a anuntat ca s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Dumitru Morhan pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, uz de fals si evaziune fiscala. Cei care au instrumentat dosarul sustine ca Morhan, in calitate de manager general al SC Cento Gimmy din Slobozia Sucevei, a folosit mai multe documente contabile ale societatii prin care a “umflat” situatia financiara a acesteia in vederea obtinerii a trei contracte de leasing financiar de la o societate de profil din Bucuresti.

Morhan este presedintele UDUR

Contractele incheiate aveau ca obiect 8 autovehicule si utilaje (5 autobasculante, un excavator, un incarcator frontal si un picon). Cel care voia in 2008 sa ajunga sa reprezinte maramuresenii in Parlament, a refuzat sa restituie cele 8 autovehicule dupa rezilierea contractelor cu firma de leasing, producand un prejudiciu de 680.000 euro. :i ca sa vedeti ca de cele mai multe ori hotul striga “hotul!”, contactat telefonic, Morhan a declarat: “Nu-i nimic adevarat. Autobasculantele mi-au fost furate de la firma. Le-am dat in chirie unei firme din Ramnicu Valcea, cu acordul societatii de leasing ca sa le foloseasca la constructii de drumuri. Cand m-am dus dupa ele nu mai erau acolo si nici chiria nu mi-au dat-o. Am contracte cu semnaturi. Eu am anuntat primul politia”.

Sa mai spunem ca Dumitru Morhan este presedintele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din Romania. De altfel, din aceasta postura a si candidat in Maramures. Si cand te gandesti ca dupa ce le-a luat fata cu mai multe daruri si plocoane, etnicii ucraineni au stat in cumpana daca sa-i dea sau nu votul. Noroc ca s-au tezit la timp din “vraja” lui Morhan.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns