Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Drumul comunal dintre Grosii Tiblesului si Botiza se va asfalta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Printre lucrarile importante de care vor beneficia cetatenii din zona Lapusului se afla modernizarea DC 19 dintre localitatile Grosii Tiblesului si Botiza. Aceasta lucrare, dupa ce va fi finalizata, va face legatura cea mai scurta intre Tara Lapusului si Maramuresul Istoric. In prezent, drum este deteriorat si impracticabil pentru autoturisme. Circulatia se poate realiza doar de catre mijloacele de transport care exploateaza masa lemnoasa, vehicule de teren cu dubla tractiune, insa si acestea intampina serioase greutati pe unele portiuni de drum distrus. Dupa cum ne-a informat primarul comunei Grosii Tiblesului, Nicolae Burzo, se spera ca lucrarile sa inceapa pana la finele anului, cand se doreste ca macar pietruirea sa fie realizata.

Lucrarile ar fi trebuit sa inceapa de cateva luni, insa stagneaza din cauza unei societati care a contestat executarea licitatiei si atribuirea executiei lucrarii.

“Din pacate, sunt firme care se ocupa numai cu astfel de lucruri si probabil intentionat participa la licitatii pentru a incurca demararea unor astfel de lucrari importante pentru comunitatile locale. Ar fi foarte bine daca in astfel de situatii contestatarul care nu are dreptate sa suporte consecintele pentru intarzierea lucrarilor”, a spus nemultumit Burzo.

Drumul care face legatura intre cele doua localitati are o lungime de 13,5 km pe raza administrativa a comunei Grosii Tiblesului si 8,5 pe cea a comunei Botiza. In final, drumul va fi largit si pregatit pentru a fi asfaltat. Administratia locala va aloca din buget 10% din valoarea totala a lucrarilor de 10 milioane de lei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns