Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O femeie a decedat si opt pacienti sunt in stare grava la spital dupa ce s-au intoxicat cu ciuperci

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Din aceleasi motive, un copil a fost trimis la Cluj

[slideshow id=4704]

Un deces si alti opt maramureseni internati la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare. Totul s-a petrecut sambata si duminica, din cauza consumului de ciuperci. Medicii de specialitate sustin ca, din nefericire, cei care au ajuns pe patul de spital au declarat ca s-au ospatat din “oite”, dar se pare ca printre acestea s-au strecurat si ciuperci otravitoare.

O femeie a fost adusa cu ambulanta in cursul zilei de duminica. Aceasta prezenta stari de greata, varsaturi, ametei si apucase sa declare ca mancase ciuperci. In ciuda eforturilor medicilor de la Sectia Unitate Primire Urgente precum si ale celor de specialitate de la Sectia Interne, maramureseanca a decedat luni dimineata, la orele 3.15.

“A fost o adevarata avalansa a pacientilor intoxicati cu ciuperci care au ajuns la spital in acest week-end. Mai este o fetita, care am inteles ca a fost trimisa in stare grava la Cluj. Alte doua persoane sunt tot asa foarte grav internate la Sectia Anestezie Terapie Intensiva din cadrul spitalului nostru, iar alte sase sunt internate la Sectia de Interne”, a declarat dr. Vasile Bonat, Sef Sectie Interne a Spitalului Judetean Baia Mare.

Bolnavii prezinta insuficienta hepatica si renala

Vremea insorita din aceste zile i-a indemnat pe multi maramureseni sa mearga la cules de ciuperci. Cei care nu iubesc natura si drumetiile au preferat sa cumpere aceste produse din pietele agroalimentare. Insa medicii trag un semnal de alarma sustinand ca, din pacate, nu multi sunt cei care stiu sa deosebeasca ciupercile comestibile.

“Pot sa va spun ca toate cazurile din acest an sunt foarte grave. Bolnavii prezinta insuficienta hepatica si renala, cresc foarte repete transaminazele si creatinina in discordanta cu ureea. Deja pentru doi pacienti am vorbit sa incepem dializa, pentru ca urca foarte repede creatinina.  Nu este de joaca pentru ca, iata, din neatentia celui care culege ciuperci si a celui care le consuma, se ajunge chiar si la decese”, a mai adaugat interlocutorul nostru.

*****

Medicii doresc sa traga pe aceasta cale un semnal de alarma si ii roaga pe maramureseni sa cumpere ciuperci doar din magazine. Doar asa nu isi vor pune viata in pericol.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns