Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Presedintele Ursache si-a impus echipa de conducere in PSD Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Social-democratii baimareni au fost nedreptatiti, fiind tratati la fel cu organizatiile comunale

[slideshow id=4738]

Consiliul Judetean al PSD Maramures s-a intalnit in prima sa sedinta de la constituire pentru a alege echipa de conducere a filialei. A fost o sedinta cu final asteptat, in care lucrurile dinainte stabilite au fost votate fara probleme. Presedintele Mircea Ursache si-a “impus” conducerea impusa de altii, fara sa tina cont de realitatile existente in filiala. Asa s-a ajuns sa fie alesi vicepresedinti primari de comune in care PSD a obtinut la ultimele alegeri sub 500 de voturi. Conducerea filialei a continuat sa-si impuna masurile discriminatorii impotriva organizatiei PSD Baia Mare, cea mai mare si mai importanta din judet. Se vede de la o posta ca noua conducere a pornit cu stangul. De departe avem de-a face cu cea mai slaba conducere din istoria filialei. Acest lucru se va vedea inca de la prima confruntare electorala.

Jocurile au fost facute inca inainte de desfasurarea Conferintei Judetene de alegeri. Cu acordul lui Victor Ponta (puternic intoxicat de grupul din jurul interimarului Mircea Ursache), a fost impus un Consiliu Judetean format in majoritate din oameni subordonati celor 15 persoane care urmau sa devina membri ai Biroului Permanent Judetean. Din aceasta cauza, PSD Baia Mare a primit doar cateva locuri, ca sa nu aiba nicio putere in cadrul Consiliului Judetean. Si nici n-a avut, Baia Mare fiind tratata la fel ca si organizatiile comunale din Bicaz, Ieud, Suciu de Sus sau Botiza. Diferenta este ca la ultimele alegeri parlamentare, bunaoara, candidatii PSD au obtinut in Baia Mare peste 20.000 de voturi, castigand doua mandate de deputat si locul doi la Senat, in vreme ce in localitatile respective au fost sub 600 de voturi date candidatilor PSD.

La fel cum s-a intamplat si la Conferinta Judeteana, presedintele Ursache a criticat in sedinta Consiliului Judetean situatia existenta in PSD pana la venirea lui ca interimar, ajuns acum presedinte statutar. Discurs neconvingator, bazat in primul rand pe povesti de culise, ignorand aproape total realitatea.

Ursache a propus echipa de conducere si membrii CJ al PSD a votat-o. In functia de prim-vicepresedinte a fost numita Eugenia Godja. O miscare interesanta, singura oarecum surprinzatoare fata de scenariul cunoscut. Spunem asta pentru ca postul ar fi trebuit sa-i revina lui Calin Matei. Spre cinstea lui, acesta n-a candidat, asa cum a anuntat inaintea sedintei. Revenirea Eugeniei Godja in fruntea filialei este singura miscare inteleapta, chiar daca ar putea sa fie de scurta durata. Poate tocmai de aceea nici n-a fost inghesuiala pe post. Exista propuneri de modificare a Statutului PSD, prin care va fi scoasa din organigrama filialelor functia de prim-vicepresedinte. Asta ar insemna ca Jeni va fi doar cateva saptamani prim-vicepresedinte. Oricum, Jeni Godja nu se va putea simti in apele ei in acest post, pentru care a “muncit” din greu la Conferinta Judeteana, laudandu-l la nesfarsit pe Mircea Ursache, cu toate ca nu avea de ce. Abia acum am priceput zelul ei neobisnuit. Apoi nu se va putea simti bine atata vreme cat cei mai apropiati colaboratori ai ei de pana mai ieri (Ludovica Parvu, Ion Blajan, Aurora Mos, Mircea Dolha, Octavian Cernestean si multi altii) au fost trasi pe linia moarta din triajul partidului. Cand calci peste cadavrele prietenilor, drumul spre Iad este aproape sigur.

Nume vechi si cateva noi, care nu spun aproape nimic

Cei 14 vicepresedinti ai filialei sunt eternii Calin Matei, vicepresedinte al CJ, consilierii judeteni Gheorghe Simon, Anton Rohian, Florin Tataru, primarii Alexandru Dragos (Cavnic), Anton Ardelean (Tautii Magheraus), Ioana Trifoi (Botiza), Vasile Boitor (Asuaju de Sus), Nicolae David (Ieud), Viorel Pasca (Suciu de Sus), Dorin Mitre (Bicaz), consilierul municipal Dumitru Matei, presedintele PSD Borsa, Lupu Horj, Ana Moldovan, presedintele organizatiei de femei, si Maria Bondari, presedintele organizatiei de femei PSD Baia Mare. Secretar a fost numit Gabriel Zetea, trezorier Aurel Bizo.

Cam asta este echipa cu care PSD Maramures vrea sa castige toate alegerile care vor urma. Sa mentionam faptul ca in echipa a fost cooptat si senatorul Sorin Bota, dar acesta a refuzat categoric functia de vicepresedinte, aratandu-si (corect) nemultumirea< “Asa cum am anuntat de mai multe ori, am refuzat sa candidez pentru functia de presedinte, prim-vicepresedinte sau vicepresedinte in PSD Maramures. Sunt pentru munca intr-o echipa cat mai largita, dar nu pot sa accept sa devin vicepresedinte in urma unui vot dat pe o lista fixata dinainte. Numirile pe baza de liste nu trebuie sa caracterizeze activitatea din cadrul unui partid social democrat. Da, imi reafirm pozitia< nu vreau sa fiu votat pe nicio lista”.

Culmea ipocriziei a fost atinsa de presedintele Ursache atunci cand a spus ca toate organizatiile sunt foarte bine reprezentate, mentionand in acest sens PSD Baia Mare< “Echipa de conducere pastreaza o pondere importanta PSD Baia Mare. Avem vicepresedinti pe Ana Moldovan, Dumitru Matei, Maria Bondari, Florin Tataru si trezorier pe Aurel Bizo. Cinci din cei 15 de la varful organizatiei”.

Sa-i luam pe rand, coane Fanica. Moldovan n-a fost pe lista, deoarece este de drept vicepresedinte, Tataru este membru in PSD Sighetu Marmatiei, Bondari a fost pusa doar pentru ca este in disputa cu Mircea Dolha, iar trezorierul Bizo nu este vicepresedinte, chiar daca are un vot in Biroul Permanent Judetean. Cu siguranta vom mai discuta despre noua conducere a filialei, pentru ca sunt tare multe lucruri de lamurit acum, la inceput de drum.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Incapacitate reformistă

Asculta acest articol Partidele sunt preocupate în mod special, dacă nu în exclusivitate, de imaginea lor publică. PSD este decis