Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

500 de studenti ai Universitatii de Nord, in pericol de exmatriculare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ei nu si-au platit taxa de scolarizare si au acumulat multe absente

Aproape 500 de studenti ai Universitatii de Nord din Baia Mare ar putea fi exmatriculati pentru neplata taxelor de scolarizare, insa si pentru numarul mare de absente la cursuri inregistrat pe durata anului. Potrivit conducerii universitatii, in perioada urmatoare fiecare dintre cele patru facultati ce functioneaza in cadrul Universitatii de Nord va face o analiza pentru identificarea studentilor cu astfel de probleme in vederea exmatricularii.

Dupa cum a spus rectorul universitatii, Dan Calin Peter, aceasta decizie vine in urma unei directive data la nivelul facultatilor de a analiza situatia fiecarui student. In primul rand vor fi exmatriculati cei care nu si-au achitat taxa de scolarizare, nu au fost prezenti la cursuri pe durata anului universitar si nici nu se stie daca isi vor continua studiile superioare. In aceasta situatie se afla in jur de 500 de studenti, numarul lor fiind mai mare inainte de inceperea anului academic. Doar la Facultatea de Stiinte sunt propusi pentru exmatriculare pentru neplata taxei de scolarizare 250 de tineri.

“Studentii au avut timp sa isi achite taxa. S-au anuntat aceste lucruri din timp, s-au pus liste si fiecare student a fost atentionat in repetate randuri. Unele restante de plata sunt chiar din anii trecuti si nici nu stim daca mai doresc sa continue cursurile. S-a incercat sa nu se ajunga intr-o astfel de situatie, insa din pacate nu avem alta varianta”, a declarat Georgeta Cornita, prorector a Universitatii de Nord. Sumele pe care le datoreaza ficare student in parte se incadreaza intre 500 si 2.000 de lei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns