Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Luna trecuta, Garda de Mediu a aplicat amenzi de 46.500 lei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A fost suspendata si activitatea unei palincii care functiona ilegal

Comisariatul Judetean Maramures al Garzii Nationale de Mediu a efectuat luna trecuta peste 100 de actiuni. S-au aplicat 58 de sanctiuni contraventionale din care 32 avertismente si 15  amenzi contraventionale, ne-a informat Calin Crisan, directorul institutiei. Valoarea totala a sanctiunilor pentru nerespectarea legislatiei de mediu se ridica la de 46.500 lei. “SC Vic Corporation a fost amendata cu 3.000 lei pentru netinerea evidentei gestiunii deseurilor conform HG nr. 856/2002. Pentru aceeasi abatere SC CL Tecnocavi a scos din buzunar tot suma de 3.000 lei”, a subliniat interlocutorul.  Persoana fizica autorizata Sasaran Ana s-a ales cu o amenda de 5.000 de lei pentru functionarea instalatiei de distilat rachiu din fructe fara detinerea autorizatiei de mediu, conform OUG nr. 195/2005.

Controalele tematice efectuate pe parcursul lunii trecute au urmarit verificarea respectarii prevederilor legale de catre detinatorii de instalatii de debitare material lemnos. Ele s-au indreptat si inspre agentii economici care desfasoara activitate de curatare chimica a articolelor textile, verificarile urmarind limitarea emisiilor de compusi organici volatili. Comisarii de mediu au mai verificat respectarea prevederilor HG 735/2006 privind etichetarea si respectarea limitelor de continut de compusi organici volatili in vopsele si produse de refinisare.

Poluare accidentala cu ape de mina

Pe langa amenzile aplicate, comisarii Garzii de Mediu Maramures au suspendat activitatea unei firme (palincie) care functiona ilegal pana la obtinerea autorizatiei de mediu. Calin Crisan a mai subliniat ca s-a luna trecuta s-a produs si o poluare accidentala. “In data de 4 octombrie, urmare a evacuarii de ape de mina din perimentrul minier Toroioaga, galeria Chivu Stoica de la Mina Borsa s-a produs poluarea paraului Cisla cu suspensii si metale grele pe o lungime de aproximativ 2 km. Cauza producerii acestui incident il constituie distrugerea lucrarilor de inchidere a perimetrului minier in vederea sustragerii de conducte si sina de cale ferata din interiorul galeriei. S-au impus ca masuri: refacerea digurilor care limiteaza accesul in lucrarile miniere adiacente galeriei Chivu Stoica, curatarea galeriei de sterilul si pirita ramase ca urmare a evacuarii conductelor, dezafectarea restului de conducte si echipamente din galerie si constituirea unei echipe care sa verifice zilnic lucrarile miniere din galeria Chivu Stoica”, a spus interlocutorul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns