Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Politistii din Baia Mare deruleaza campania nationala “Un plus de siguranta”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Scopul actiunii este informarea cetatenilor de a-si feri locuintele de hoti

[slideshow id=5010]

Deseori, sub pretextul ca ofera produse la preturi foarte mici sau sunt de la diverse firme care ofera servicii avantajoase, unele persoane “tatoneaza terenul” pentru a-si face un plan de atac. Acestia vor doar sa afle daca au posibilitatea sa sustraga din locuinte anumite sume de bani sau bunuri. Pentru a trage un semnal de alarma asupra acestor evenimente care au loc tot mai frecvent in judetul nostru, dar si la nivel national, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate desfasoara in perioada 20 octombrie – 20 decembrie 2010 Campania nationala de prevenire a furturilor din locuinte “Un plus de siguranta”.

“Furturile din locuinte constituie un eveniment la nivel de tara. Aceste fapte se inregistreaza pe fondul ignorantei si neglijentei proprietarilor. Multi nu constientizeaza necesitatea de a-si asigura propriile bunuri de a lua masuri  elementare de baza si protectie a locuintei. Prin obicetivele propuse, campania urmareste informarea cetatenilor cu privire la modalitatile de prevenire si protejare a locuintelor”, spune comisar sef de politie Ioan Liviu Taut, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures. La nivelul judetului nostru campania se va derula in municipiul Baia Mare, unde vor fi distribuite afise, stikere si pliante, mesajul preventiv urmand sa ajunga la cat mai multe familii in aproximativ 200 de imobile.

Asociatiile de locatari, invitate la concurs

Inspector principal de politie Tania Sobranet, sef Compartiment de Analiza si Prevenirea Criminalitatii din cadrul IPJ Maramures, a punctat faptul ca pe langa cetateni, in campanie se asteapta sa se implice si asociatiile de locatari. Acestea promovand in mod deosebit solutiile colective de securitate, adica acele solutii care asigura un plus de siguranta tuturor locatarilor unui imobil. Printre acestea se numara si sistemele de acces in scara blocului, interfoane, sisteme de iluminat, sisteme de alarma, monitorizare sau interventie in caz de nevoie. “Va fi un concurs pe care il organizam in randul asociatiilor de locatari. Acestia trebuie doar sa completeze un formular pe care il gasesc pe site-ul nostru www.politiaromana.ro sau a partenerilor, www.arts.org.ro pentru a se inscrie in competitie. Acesta cuprinde trei intrebari, iar raspunsurile le asteptam prin posta pana la 30 noiembrie 2010, la sediul Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IGPR Bucuresti, strada George Georgescu nr. 1, sector 4 – pentru campania Un plus de siguranta. Castigatorii vor beneficia de un proiect complet de securitate la nivelul locuintelor sau a blocului”, sustine Tania :obranet. Politistii sustin ca in judetul Maramures furturile din locuinte continua sa se produca pe raza municipiului Baia Mare dar si in localitatile din mediul rural. Pentru a nu cadea prada hotilor trebuie sa avem in vedere sa schimbam yalele stricate de la usa locuintei, sa schimbam becurile arse din fata imobilului pentru a putea vedea cine bate la usa, folosirea corespunzatoare a interfoanelor montate la intrarea in bloc. Totodata, nu trebuie sa primim in casa persoane necunoscute care ofera produse la preturi tentante. Daca locuim la parter ar fi bine sa nu lasam ferestrele deschise pe timpul noptii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns