Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Refuzul PSD de a raspunde atacurilor PNL e un semn de maturitate. Victor Ponta nu vrea sa intre intr-o polemica inutila cu Crin Antonescu. Partidul sau nu are niciun interes sa deschida un nou front de lupta, de data aceasta cu un partid considerat prieten.
De la amic la inamic nu este decat un pas facut la fel de gratios ca si cel de la sublim la ridicol. Liderul liberal l-a facut insa in totala cunostinta de cauza. Radicalizarea discursului politic se produce brusc in vremuri tulburi. Oamenii politici cedeaza nervos si se trezesc ca fac declaratii pe negandite. In cazul PNL supararea a fost indelung elaborata. De multa vreme liberalii cauta un motiv sa arate ca se indeparteaza de stanga reprezentata de Ion Iliescu si Adrian Nastase, parintii coruptiei postcomuniste. Victor Ponta este cel mai bun produs al cuplului mai sus amintit. Prin urmare intra si el in aceeasi categorie si este tratat cu un oarecare dispret de presedintele liberal.
Dar Crin Antonescu are si un alt obiectiv. El doreste sa se impuna ca principal lider al opozitiei. Din pacate pentru el, partidul sau este prea mic pentru proiectul sau. Pentru a se ridica la inaltimea ambitiei sale trebuie sa calce in picioare partenerul ceva mai mare. Considerat un prieten de conjunctura, el nu a ezitat sa arate cu degetul spre PSD, ca spre un partid cu multe pacate.
In acelasi timp se crede ca exista un curent puternic in PNL care inclina spre o colaborare cu PDL. E foarte posibil ca din pricina aceasta sa nu fi raspuns PSD-ul. Aflati in plina ascensiune, deocamdata doar in sondaje, social democratii considera ca ar risca mult cetandu-se cu liberalii. Pur si simplu i-ar impinge in bratele democrat liberalilor. Cata vreme vor inghiti in sec? Pana se va clarifica relatia PDL-PNL.
Consecvent ambitiei de a deveni liderul opozitiei, Crin Antonescu invita partidele parlamentare la o dezbatere in comun a situatiei actuale. Traian Basescu nu a reusit sa adune toate partidele la un loc. Opozitia il refuza sistematic. E de asteptat ca partidele de la putere sa raspunda cu aceeasi moneda. Daca Antonescu nu va fi refuzat se va supara rau de tot Basescu. E de asteptat ca PDL sa-l trateze cu refuz pe liderul PNL.
Covertirea amicilor in inamici este mai des intalnita decat a ianamicilor in amici. Ajunge o singura declaratie belicoasa pentru ca o alianta sa se naruie. Expert in jigniri, Traian Basescu a dovedit ca este un maestru al solutiilor de criza, considerate cand imorale, cand compromisuri in numele interesului national. In ultima vreme se pare ca ii menajeaza pe liberali. Sa fie acesta un semn ca ii momeste spre guvernare? PSD a intuit acest lucru si nu a reactionat la criticile proferate de Crin Antonescu. Victor Ponta nu are nici un interes sa-i transforme pe liberali din amici in inamici.
Curtat si de opozitie si de putere, PNL este pe cai mari. Cum va gestiona Crin Antonescu aversiunea fata de Traian Basescu, concomitent cu declaratia de razboi adresata lui Victor Ponta? Nu a dat nici un raspuns si probabil ca in momentul de fata nici nu stie ce se va intampla in continuare. Ca si restul partidelor, nici PNL nu are o politica elaborata pana la cel mai mic detaliu. Desi nu are un instict de animal politic, Crin Antonescu se lasa in voia impulsului de moment. Pana sa devina un lider adevarat, greu de contestat, mai are de parcurs un drum lung, prin sirurile de amici si inamici, amestecati.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns