Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Senatorul Bota ii cere lui Ursache sa renunte la presedintia PSD Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acesta considera ca actuala conducere nu e preocupata de bunul mers al organizatiei, ci mai degraba de reglari de conturi

[slideshow id=5067]

Nu trece o zi in care sa nu inregistram un nou scandal in PSD Maramures. Cei care promiteau linistea si impacarea taberelor conflictuale din filiala dupa desfasurarea alegerilor, constata ca s-au inselat. Totul porneste de la faptul ca alegerile au fost influentate de un grup interesat sa puna mana pe conducerea filialei. Si cand nu pornesti la drum pe carari cinstite si corecte, ai toate sansele sa te ratacesti.

Dupa alegeri s-a trecut imediat la indepartarea membrilor incomozi care aveau influenta in organizatie. N-a contat ca sunt membri cu vechi stagii in partid, ca au fost cineva, au detinut functii de conducere, si-au cheltuit timpul si banii. Au fost indepartati fara nicio explicatie. Unii doar pentru simplul fapt ca erau membrii in organizatia PSD Baia Mare. Dupa Congresul PSD s-a aruncat pe piata zvonul ca Mircea Dolha a fost eliminat din Consiliul National. Totul a fost doar o diversiune pentru a inocula ideea ca acesta nu este agreat la nivelul conducerii centrale. S-a trecut apoi la actiuni deschise pentru eliminarea lui Dolha de pe scena politica locala. Rar am mai vazut scenarii atat de proaste puse in scena. E adevarat ca nici Dolha n-a stat sa cugete, sa analizeze situatia din toate punctele de vedere. A fost incitat si a reactionat ca un incepator facand de fapt jocul adversarilor. In cele din urma s-a ajuns acolo unde se dorea de la inceput. Dolha a fost exclus din partid si isi va pierde postul de viceprimar si consilier local.

Conducerea s-a ocupat doar de rafuieli personale

Cele scrise mai sus sunt confirmate de senatorul Sorin Bota, singurul parlamentar pe care PSD il mai are in Maramures. Vineri, 12 noiembrie a.c., la reuniunea de la Sighisoara a organizatiilor PSD din Ardeal, filiala Maramures a fost citata la capitolul “Activitate zero” fata de ceea ce trebuia realizat. “Acest lucru imi confirma faptul ca actuala conducere nu e preocupata de bunul mers al PSD Maramures, ci mai degraba de reglari de conturi si impingerea in penibil a intregii organizatii. Cred ca am gresit (sau am fost prea idealist) atunci cand mi-am imaginat ca o implicare a domnului Ursache ar fi de bun augur pentru pacea mult sperata si bunul mers al acestei organizatii. Cred de asemenea ca ceea ce face de cand e presedinte Ursache, e departe de ceea ce ne-am imaginat ca vrea sa faca”, spune senatorul. Acesta considera ca un presedinte de filiala trebuie sa se implice direct in a candida la alegerile locale din 2012 la una din cele doua functii importante, presedintia Consiliului Judetean sau Primaria Baia Mare. Senatorul are dreptate, dar ne vine greu sa credem ca Ursache ar avea ceva sanse daca ar candida, alegatorii maramureseni fiind reticenti cand vine vorba de tot felul de implanturi politice. S-au fript de multe ori pana acum ca sa mai doreasca un alt experiment de acelasi tip. Bota este si el sceptic: “Sunt de parere ca domnul Ursache nu poate sa faca acest lucru, iar in acest caz ar fi bine sa se gandeasca sa renunte la activitatea sa politica in Maramures. Organizatia judeteana a ajuns din nou subiect de glume la nivel national si acest lucru ar trebui sa-i dea serios de gandit”. Dupa interventia senatorului Bota, ne asteptam ca liderii locali sa continue campania de demolare a acestuia. Numai asa va reusi PSD Maramures sa ramana fara niciun parlamentar in actualul mandat, dupa ce initial au avut trei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns