Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Copiii Gradinitei 9 din Sighet au fost pentru o zi “strajeri de munte”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Evenimentul a fost organizat de Scoala cu clasele I-VIII din Rona de Sus

[slideshow id=5077]

La finele saptamanii trecute, prescolarii Gradinitei cu Program Prelungit nr. 9 din Sighetu-Marmatiei, director Maria Tomoiaga, au avut parte de poate cel mai memorabil eveniment din anii lor de gradinita< o excursie la munte, insotiti de padurari si vanatori adevarati.

Evenimentul a avut loc in cadrul programului educational “Mai aproape de natura”, derulat in parteneriat cu Scoala cu clasele I-VIII din Rona de Sus, director Loredana Lupascu. In cadrul programului – excelent conceput si organizat de profesoara Mirela Dobra si educatoarele Angelica Marza si Alina Berinde – copiii au devenit pentru o jumatate de zi adevarati “strajeri”< impreuna cu padurarul de vanatoare Vasile Schmotzer, membru al Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi, si colegii acestuia, au alimentat hranitoarele animalelor salbatice cu fan si porumb, au invatat sa recunoasca nordul dupa muschii de pe copaci.

Au prajit slanina in aer liber

De asemenea, au aflat care este diferenta dintre arborii rupti de furtuna si cei distrusi de turistii inconstienti, au invatat sa recunoasca diferitele esente dupa scoarta, coroana si frunzele cazute si, in general, au luat cunostinta cu tot ce trebuie sa stie cei de varsta lor despre flora si fauna padurilor din zona vaii Ronisoarei. Dupa efortul depus, micii “strajeri de munte” au avut parte de o masa copioasa la unul dintre popasurile turistice din zona. Alaturi de mancarea oferita cu generozitate de gazde, sub atenta supraveghere a celor mari, au prajit slanina si carnati la flacarile unui foc aprins in aer liber. In cursul acestei saptamani, proiectul educational consta in transpunerea in desene a celor vazute si traite si, dupa cum au promis, cu organizarea unei mici expoziti care sa povesteasca despre marea aventura a micilor “strajeri de munte”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns