Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Maramuresenii nu sunt interesati de contractele de asigurare pentru pensie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pana acum doar cinci persoane au incheiat contracte

[slideshow id=5089]

Posibilitatea de a-si completa stagiul de cotizare in vederea obtinerii dreptului la pensie nu prea este fructificata. Desi termenul de incheiere a contractelor de asigurare expira la sfarsitul anului, doar cinci persoane au decis sa semneze astfel de documente. Ordonanta 94/201 privind masurile de asigurare a unor persoane n sistemul public de pensii a intrat in vigoare pe 2 noiembrie. Ea vizeaza persoanele care nu sunt pensionari, nu au fost asigurate in sistemul public de pensii si nu au fost obligate prin lege sa incheie o astfel de asigurare. Ele se pot asigura pe o perioada anterioara de pana la cinci ani.

“Pana acum doar cinci persoane au incheiat contracte, dar speram ca pana la sfarsitul anului numarul lor sa creasca”, a declarat Lucica Pop, director executiv adjunct al Casei Judetene de Pensii Maramures. Ea a mai precizat ca Ordonanta 94/2010 este benefica pentru cetatenii care nu au un stagiu complet de cotizare (au varsta standard de pensionare dar nu au vechimea necesara) sau pentru cei care vor sa obtina o pensie mai mare. Ea vine in primul rand in ajutorul celor care au lucrat in strainatate dar sunt “descoperiti” in privinta cotizatiei la fondul de pensii, astfel ca risca sa nu aiba un venit la batranete, asigurat de stat.

80 de persoane s-au interesat de prevederile Ordonantei

E important de subliniat ca aceste contracte se pot incheia si prin mandatar. Lucica Pop mai precizeaza ca pana acum in jur de 80 de cetateni s-au interesat de conditiile incheierii acestor contracte de asigurare si spera ca numarul celor care vor cotiza pentru a-si completa stagiul va fi mai mare. “Se apropie sarbatorile, multe persoane care lucreaza in strainatate vin acasa in aceasta perioada si cred ca vor dori sa benefcieze de aceasta posibilitate creata de ordonanta 94/2010”, a spus interlocutoarea. Ea a adaugat ca va comunica primariilor informatiile referitoare la aceste contracte de asigurare de asigurare sociala pentru ca la randul lor autoritatile locale sa instiinteze potentialii beneficiari. Suma minima la care se pot asigura este salariul minim pe economie. Ordonanta 94/2010 este valabila pana la data de 31 decembrie 2010, a mai spus directorul executiv adjunct al CJP Maramures.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Dictionar cu prieteni: Lucian Perta

Asculta acest articol [slideshow id=6522] Lucian Perta este “satyrul”, niciodata “clovnul”, celui ce nu-i scapa niciodata nici o inadvertenta, fie