Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se amenajeaza un nou refugiu Salvamont la Cavnic

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acesta este situat langa partia “Roata”

[slideshow id=5098]

Salvamontistii au efectuat in trimestrul III al acestui an peste 100 de actiuni de patrulare preventiva in zona Gutai Izvoare. Ei au acordat asistenta si cu ocazia competitiilor sportive montane care s-au desfasurat in aceasta perioada (orientare turistica, concurs de mountain bike, concurs de Enduro etc.

“In acest interval am avut si cateva interventii mai semnificative in urma apelurilor primite de la Dispeceratul National, prin Serviciul de Urgenta 112. Este vorba de salvarea unui turist german care s-a ales cu o fractura de picior si care a fost transportat in cele din urma cu elicopterul de la locul accidentului. Alte doua persoane, localnici de data aceasta, au fost recuperate dupa ce se ratacisera in zona Izvoare, Plesca, Poiana lui Dumitru. Am mai avut un caz in care o femeie plecata la cules de ciuperci s-a accidentat si si-a fracturat piciorul in zona Vaii Borcutului. Actiunile au fost organizate impreuna cu reprezentantii Jandarmeriei Montane”, ne-a declarat Andrei Jablanovski, seful Serviciului Public Judetean Salvamont Maramures.

S-au facut achizitii de 40.000 de lei

Interlocutorul a precizat ca in aceasta perioada s-a lucrat la imbunatatirea conditiilor oferite de refugiul de la Izvoare, cu ajutorul materialelor primite prin sponsorizari de la diverse firme. Tot din sponsorizari s-a construit un refugiu la Cavnic, a subliniat seful Salvamont.

“Inca acolo se lucreaza la instalatia electrica, mai e de facut curatenie si de amenajat in jur, dar speram ca in aproximativ doua saptamani refugiul sa fie gata si sa putem sa-l putem da in folosinta. Refugiul este situat langa partia “Roata”, iar dupa inceperea sezonului de schi salvamomtistii vor fi acolo toata saptamana, mai ales ca s-a montat nocturna de schi inclusiv pe partia Roata 2″, a spus Jablanovski.

O alta veste buna este ca din bugetul Serviciului Public Judetean Salvamont s-a achizitionat o remorca pentru transportul ATV-urilor si o targa pentru transportul persoanelor accidentate. Valoarea acestor achizitii este de aproximativ 40.000 de lei, bani prevazuti in bugetul pe acest an al institutiei.

In cadrul Asociatiei Salvatorilor Montani Baia Mare activeaza 29 de salvatori atestati si 11 aspiranti. Acestia din urma urmeaza cursuri de pregatire si vor sustine un examen in urma caruia vor primi un atestat. Instruirea are loc la Padina, unde functioneaza Centrul de pregatire al Asociatiei Nationale de Salvatori Montani din Romania.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Ce este mai grav?

Asculta acest articol Înregistrarea unei discuții într-una din sălile Camerei Deputaților a stârnit numeroase controverse. Susținătorii Elenei Udrea sunt revoltați