Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Taxa de liber acces in Baia Mare starneste nemultumiri in randul transportatorilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Transportatorii sunt nemultumiti de hotararea consilierilor baimareni care au fost de acord ca, de la 1 ianuarie 2011, accesul camioanelor de transport in zonele centrale ale Baii Mari sa se faca doar dupa achitarea unei taxe pentru liber acces. Acestia spun ca nici intr-o alta tara europeana nu se platesc taxe pentru intrarea in oras cu marfa si ar fi fost mai bine daca se punea o interdictie pentru autovehiculele de mare tonaj care nu respecta normele de poluare.

Dupa cum v-am informat la momentul potrivit, consilierii locali au aprobat accesul in oras si pe timpul zilei al autovehiculelor destinate transportului de marfuri cu masa totala maxima autorizata mai mare de 4,5 tone si 7,5 tone. Pana acum, camioanele puteau circula in centrul orasului doar noaptea, dar tot contra cost.

Noile taxe afecteaza in primul rand beneficiarii marfurilor aduse. Pentru a ajunge intr-o zona (A sauB), trebuie sa ia autorizatie care se va include in pretul transportului. In opinia transportatorilor, taxe ar trebui percepute doar daca faci tranzitarea orasului si nu ai o alta varianta.

Impunerea unei interdictii pentru autovehiculele care nu se incadreaza in normele de poluare ar fi fost mai oportuna, este parerea transportatorului Radu Pop. O selectare a camioanelor care intra in zona A sau B, prin norme de poluare Euro 1, Euro 2, Euro 3 era o idee mult mai buna daca tot se fac eforturi si intalniri pe tema reducerii poluarii in Baia Mare. Potrivit hotararii legislativului local, sunt scutite de taxe autovehiculele care apartin serviciilor de Ambulanta, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Politiei, Jandarmeriei, Directiei Penitenciarelor, salubrizarii, masinilor destinate interventiilor la avariile drumurilor, la tractari auto, autovehiculele serviciilor subordonate Consiliului Local Baia Mare, precum si cele care transporta ajutoare umanitare. Decizia a fost luata, iar transportatorii trebuie sa se conformeze, pana la o eventuala modificare, pentru a nu fi pasibili de amenzi usturatoare cuprinse intre 1.000 si 2.500 de lei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Știm ce avem de făcut?

Asculta acest articol Citind ziarele și ascultând declarațiile oamenilor politici impresia generală este că nu mai știm în ce lume