Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In Recea, numarul cererilor de incalzire a scazut de la 1.000 la 100

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Asta datorita conditiei care se refera la posesia a 20 de ari de teren intravilan

[slideshow id=5453]

Ajutoarele de incalzire acordate potrivit ordonantei lui Boc a redus numarul cererilor la aproximativ 10% fata de anul trecut. Astfel, daca in iarna 2009-2010 in comuna Recea erau inregistrate aproximativ 1.000 de cereri pentru acest tip de subventie, in acest an, pana in prezent, la primarie s-au inregistrat ceva peste 100 de cereri. Primarul comunei, Pavel Octavian, spune ca ceea ce le reduce la majoritatea dreptul la acest ajutor este conditia care se refera la posesia a 20 de ari de teren intravilan.

“La tara, foarte multi gospodari detin 20 de ari de teren, pentru ca din asta traiesc. E doar o gradina, nu cine stie ce avere”, spune primarul. Acest lucru insa ii taie de pe lista de subventii de la stat. Modificarea loveste in special in cei care locuiesc la tara si care nu sunt tocmai muritori de foame. ~nsa legea nu tine cont aici de faptul ca un taran care traieste din productia proprie inseamna doar ca poate avea ce pune pe masa, nu si ca are contul gras in banca. Potrivit datelor statistice, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cifra celor care pot primi ajutorul de incalzire la nivel national este de peste 60 de ori mai mic.

Majoritatea celor de la sate detin pamanturi

Locanicii din Recea spun ca majoritatea celor care traiesc la tara au o bucatica de pamant. Daca insa au depasit cei 20 de ari prevazuti de lege, ei pot sa-si ia adio de la ajutorul de incalzire. ~n afara de aceasta conditie, legea mai prevede ca nici cei care detin o banala drujba nu pot beneficia de acel ajutor. De asemenea, cei care au o masina cu un motor mai mare de 1.600 centimetri cubi, ori utilaje agricole, trebuie sa se descurce singuri cu banii de incalzire. Nici cei care au animale nu sunt considerati saraci, astfel cei care detin in grajd mai mult de 3 bovine, 5 porci, 20 de oi sau peste 15 familii de albine, nu pot intinde mana pentru ajutorul statului. Pentru a putea primi ajutorul de incalzire, venitul maxim lunar nu trebuie sa depaseasca 615 lei pe membru de familie. Se iau in calcul toate veniturile nete realizate de membrii familiei in luna anterioara depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurari sociale de stat, asigurari de somaj, obligatii legale de intretinere, indemnizatii, alocatii si ajutoare cu caracter permanent si alte creante legale, cu exceptia burselor de studiu si a burselor sociale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns