Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu şi Ponta vor candidaturi comune la Preşedinţie şi la funcţia de premier

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Crin Antonescu şi Victor Ponta au susţinut miercuri seara că iau în calcul o alianţă electorală şi susţinerea unui candidat unic la prezidenţiale şi la funcţia de premier, preşedintele PSD lăsând să se înţeleagă că optează pentru postul de prim-ministru.

Crin Antonescu a fost întrebat dacă alianţa PSD-PNL-PC presupune un candidat unic la prezidenţiale şi desemnarea unui prim-ministru. “Da, ar putea însemna şi asta, o să vedem. Înainte de a avea un candidat unic la preşedinţie sau un prim-ministru comun cred că e mai important să vorbim de o alianţă electorală care va avea liste comune la Parlament sau la anumite categorii din alegeri locale şi după aceea, da, dacă cădem la înţelegere sau avem în comun convingerea că putem găsi un candidat comun pentru funcţia de prim-ministru şi unul pentru funcţia de preşedinte, da”, a spus preşedintele PNL, citat de Newsin.

Liberalul a menţionat că este posibil ca viitoarea alianţă PSD-PNL-PC să se prezinte împreună chiar la toate scrutinele viitoare. “Nu am luat o decizie în acest sens în PNL, dar este o variantă şi din punctul meu de vedere este o variantă de dorit”, a afirmat Antonescu.

La rândul său, preşedintele PSD Victor Ponta a spus că, din moment ce se găseşte o cale comună pentru agenda politică viitoare, atunci pot fi făcute “şi liste comune, şi candidaţi comuni, de exemplu la consilii judeţene, candidat comun de preşedinte, premier comun, nu e niciun fel de problemă”.

Întrebat dacă în noua formulă i-ar fi mai potrivit postul de candidat unic al acestei alianţe pentru prezidenţiale sau o eventuală titularizare ca prim-ministru, Ponta a răspuns: “Uitaţi ce bine mă compatibilizez cu dnul Antonescu, ne găsim poziţiile cele mai bune”. Liderul PSD a precizat că această chestiune a fost discutată, dar a evitat să facă o declaraţie explicită, preferând să dea doar unele indicii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns