Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Zbor intarziat spre Bucuresti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La ora 15.40, dupa noua ore si 20 de minute de intarziere, cursa spre Bucuresti a decolat, in sfarsit

[slideshow id=5524]

45 de pasageri au ramas blocati mai multe ore, luni dimineata, in Aeroportul Baia Mare, dupa ce aeronava care trebuia sa decoleze la ora 06.20 a ramas la sol. Motivul, ceata de pe aeroportul din Bucuresti, care nu a permis aterizarea avioanelor. Singurele aeronave care au putut ateriza au fost cele cu aparate de ghidaj performant. Cursa TAROM ce trebuia sa plece dimineata spre Bucuresti a ramas la sol mai bine de cinci ore.

Motivul pentru care aeronava nu a decolat a fost acela ca la Bucuresti se inregistra ceata densa. “Vizibilitatea a fost de sub 50 de metri pe verticala si zero pe orizontala, motiv pentru care unele nave nu au putut ateriza”, a precizat Mihai Patrascu, directorul Aeroportului Baia Mare. El a mai precizat ca, luni dimineata, au aterizat la Bucuresti doar aeronavele mari, dotate cu ghidaj de ultima generatie, utile tocmai in astfel de conditii. Acelasi lucru s-a intamplat si cu cursele de la Sibiu, Suceava, Oradea si Targu Mures, care au ramas la sol din cauza vremii nefavorabile. Directorul aeroportului a mai adaugat ca pasagerii au ramas calmi si au inteles situatia. “TAROM va asigura alte conexiuni celor care le-au pierdut din cauza acestei intarzieri”, a mai aratat el. De asemenea, Patrascu a mai spus ca pasagerii au primit ceaiuri calde, apa minerala si cornuri, incercand sa ofere conditii cat mai bune in perioada de asteptare. Pasagerii au confirmat cele spuse de director, aratand in plus ca au fost informati din jumatate in jumatate de ora despre evolutia vremii si posibilitatea ori amanarea decolarii

Majoritatea pasagerilor asteapta urmatoarea cursa

Doar sase pasageri se mai afla in prezent la Aeroportul din Baia Mare, ceilalti au preferat sa plece pana la urmatoarea cursa. Directorul aeroportului a aratat ca si echipajul s-a dus la hotel pana la noi ordine. “Nu ne-au anuntat inca oficial daca este anulata cursa sau nu. Deocamdata nu stim nimic nou, asteptam in continuare”, a precizat Patrascu. Pasagerii au fost informati in permanenta despre ce se intampla. “Am putut sa luam de la bar sandviciuri si sucuri. Ne-au informat constant, ne-au dat de toate, numai avion nu ne-au dat. Au spus ca e un fenomen rar, ca se intampla o data la sapte ani. Probabil ca s-au implinit cei sapte ani”, a spus facand haz de necaz Silviu Fenesan, unul din cei 45 de pasageri ramasi in aeroport aproape opt ore.

La ora 15.40, dupa noua ore si 20 de minute de intarziere, cursa spre Bucuresti a decolat, in sfarsit, de pe aeroportul din Baia Mare. Doar opt din cei 45 de pasageri s-au imbarcat, alti opt au spus ca renunta la bilet, iar cinci au plecat pe cont propriu la Cluj, de unde urmau sa se imbarce in alte curse. Ceilalti pasageri si-au amanat calatoria pe maine.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns