Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Iliescu, despre blocul opoziţiei: O armată de oameni, în care fiecare îşi va găsi locul potrivit

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni că, deşi în coaliţii nu se poate evita competiţia între formaţiuni, este important ca fiecare partid să contribuie la coalizarea opoziţiei şi a arătat că într-o asemenea “armată de oameni” fiecare îşi va găsi locul potrivit.

“O formulă de conlucrare sub o formă sau alta trebuie să se încheie, iar această apropiere a celor două partide, PNL şi PC, aripa de dreapta a acestei opoziţii are temei şi raţiune, în timp ce PSD reprezintă un partid de stânga care în acelaşi timp are conexiuni cu celelalte două partide. (…) PSD se află în dialog cu ambele. PC a intrat în Parlament prin alianţă cu PSD şi are o tradiţie îndelungată de conlucrare. Cu PNL se află de multă vreme pe o platformă comună de criticare a actualei guvernări, iar chestiunile de organizare a opoziţiei sunt probleme practice ce rezultă din constrângerile şi problemele concrete provocate de situaţia politică actuală”, a explicat Illiescu variabilele care au facilitat coalizarea opoziţiei, relateaza Newsin.

El a negat că PSD va fi vioara a doua în această construcţie şi a respins şi abordarea că între Crin Antonescu şi Victor Ponta se va ajunge  până la urmă la o competiţie pentru rolul de lider al opoziţiei. “În orchestre nu sunt viori. Aşa este întodeauna o competiţie internă şi în cadrul coaliţiilor diverse. Forţa fiecărei formaţiuni stă în ceea ce reprezintă partidul respectiv, forţele care îl susţin şi suportul din partea alegătorilor şi important e ca toate aceste formaţiuni împreună, fiecare cu potenţialul său propriu, modul de gândire, perpectiva politică, influenţa asupra electoratului să formeze o forţă politică care să se opună cu succes guvernării existente. Nu aşa se pune problema (a unei bătălii între Ponta şi Antonescu pentru rolul de lider al opoziţiei, n.r.), aceasta e o abordare care urmăreşte un singur  lucru: să întreţină o stare conflictuală în cadrul opoziţiei. (Această construcţie, n.r.) se face cu o armată de oameni, în care fiecare îşi va găsi locul potrivit”, a adăugat fostul preşedinte.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns