Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Orban vrea congres al PNL pentru că direcţia politică s-a schimbat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Deputatul PNL Ludovic Orban crede că este nevoie de un congres extraordinar al partidului,deoarece direcţia politică s-a schimbat prin apropierea de PC şi PSD,însă Crin Antonescu spune că un congres nu e necesar,de vreme ce statutar, Delegaţia Permanentă are dreptul să se pronunţe asupra alianţelor.

Orban susţine că în 2010 Antonescu a fost ales şef al PNL în numele unei moţiuni care spune că PNL urmăreşte să obţină singur în alegeri 30% şi să-şi consolideze identitatea de dreapta, iar noile decizii ale liberalilor contravin cu mandatul iniţial, drept pentru care un nou congres trebuie să valideze noile opţiuni ale PNL. “În PNL, problema e mult mai complicată. Crin Antonescu a fost ales în martie 2010 pe baza unei moţiuni în care nu vorbeşte nici un cuvânt despre alianţă politică cu partidul socialist din România. Dimpotrivă, vorbeşte de identitatea de dreapta, vorbeşte de opţiunea a minim 30 la sută din votul alegătorilor la următoarele alegeri locale şi parlamentare, deci nu există în momentul de faţă, conform moţiunii votate la Congresul PNL, un mandat acordat conducerii pentru a face un mandat cu PSD. Ba chiar, dimpotrivă, sensul moţiunii votate la Congres este contrar acestui pact politic”, a declarat fostul prim-vicepreşedinte, citat de Newsin. Întrebat ce trebuie făcut în acest caz, Orban  a replicat: “În mod evident, trebuie convocat un Congres extraordinar pentru că în momentul în care Congresul a luat o decizie nu poţi să iei o decizie contrară fără să convoci Congresul partidului”.

Ludovic Orban nu crede însă că la acest congres trebuie să se pună în discuţie mandatul de preşedinte al lui Crin Antonescu. “Nu ştiu dacă asta este prioritatea. Prioritatea este legată de strategia politică a PNL. Asta este prioritatea pentru că odată ce Congresul a dat un mandat preşedintelui şi a votat o moţiune şi o echipă, care acum face altceva decât a hotărât Congresul, este evident că este necesar acest Congres pentru a stabili strategia politică în continuare a PNL”, a mai declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Orban nu crede că un guvern al liberalilor cu PSD ar putea împăca identitatea celor două partide şi va asigura un model economic coerent.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns