Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Doar 29 de primarii din judet primesc bani pentru echilibrarea bugetelor locale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In schimb, 47 de administratii locale sunt nemultumite deoarece nu li s-a dat nimic

[slideshow id=5583]

Consiliului Judetean (CJ) Maramures a alocat in sedinta ordinara din aceasta luna fonduri pentru mai multe administratii pentru echilibrarea bugetelor locale. Printr-un proiect de hotarare, consilierii au aprobat repartizarea unor sume din caota de 20% calculata din cotele si sumele defalcate din venituri ale statului pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita confintare locala pe anului 2011.

Pentru alocarea acestor fonduri CJ a solicitat Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Maramures sa prezinte situatia financiara a fiecarei administratii publice. Conform proiectului intocmit si aprobat in unanimitate, consilierii judeteni au aprobat repartizarea pe administratii locale a sumei de 9.464 mii lei pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala pe anul in curs, din care 4.970 mii lei reprezinta sume defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale si 2.494 mii lei reprezinta cote defalcate din impozitul pe venit.

Pentru fiecare municipiu 1.000.000 lei

La nivelul judetului, pentru 2011, fondul pentru sustinerea programelor de dezvoltare rurala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita confinantare locala se ridica la 24.801. mii lei. Din aceasta suma, CJ a alocat in sedinta ordinara de marti, 18 ianuarie, 5.464 mii lei. Nu toate primariile au figurat pe lista alocarii de fonduri, deoarece, conform proiectului aprobat, sumele vor ajunge la 29 de administratii locale, in timp ce 47 de primarii nu au primit nimic. “Nicio administratie locala nu ramane fara bani. La nivelul Consiliului Judetean s-a decis sa asiguram pentru fiecare municipiu 1.000.000 lei, pentru orase cate 800.000 lei, iar pentru comune cate 400.000 lei, desi am fi vrut sa putem vorbim de sume mai mari. Daca orasele si municipiile se mai descurca, pentru comune situatia este mai sensibila deoarece acestea nu stau foarte bine cu veniturile la buget”, a declarat Mircea Man.

694.000 pentru Tautii Magheraus

Astfel, in baza documentatiei transmise de DGFP, Consiliul Judetean a aprobat diferenta de fonduri pentru ca toate comunele sa aiba cate 400.000 de lei, iar orasele cate 800.000 lei – sume pentru echilibrarea bugetelor. Astfel, cele mai multe fonduri de la CJ s-au alocat administratiei Tautii Magheraus, iar cea mai mica suma va ajunge la Coas, administratie care va primi 16.000 lei. De asemenea, CJ a alocat 206.000 lei pentru echilibrarea bugetului municipiului Baia Mare si 499.000 lei pentru Sighetu Marmatiei. Pentru orase, valoarea sumelor alocate se situeaza intre 105.000 lei, suma ce a fost alocata pentru Viseu de Sus si 616 lei pentru Baia Sprie si Tautii Magheraus (694.000 lei). In ceea ce priveste situatia comunelor, valoarea sumelor variaza intre 17 lei (Baita de sub Codru) si 363.000 lei – suma repartizata comunei Farcasa.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns